Cel mai simplu fel de mâncare pentru mic dejun conține câteva ingrediente banale. Avantajul este însă că e foarte nutritiv, iar pe lângă asta îl poți păstra și câteva zile la frigider, deci scapi de o grijă în dimineața următoare.
Când vine vorba de micul dejun, poate fi destul de dificil să alegem ce să mâncăm. Sunt unele persoane care nici măcar nu au timp dimineață să ia prima masă a zilei, astfel că ajung să opteze pentru produse de panificație, ori ceva din drumul spre muncă.
Mai sunt însă și oameni care nu trec niciodată peste cea mai importantă masă a zilei. Chiar și așa, uneori poate exista o lipsă de idei. Dacă și tu te-ai săturat de ouăle fierte, prăjite, ori de omleta clasică, atunci poți opta pentru altceva.
Iată că cel mai simplu fel de mâncare pentru mic dejun are la bază ouă. Pe de altă parte, el mai conține și alte ingrediente nutritive. Astfel, te vei bucura de un preparat delicios, pe care îl poți savura și a doua zi.
Este vorba despre omleta cu ardei gras, fasole neagră, dar și brânză. Aceasta nu arată ca omleta normală, pentru că se prepară în formă de brioșe. Și dincolo de acest aspect, rezistă și la frigider până la 3 zile.
Ca să prepari cel mai simplu fel de mâncare pentru mic dejun ai nevoie de o tavă pentru brioșe, sau de niște cupe. Vei vedea că acest aliment este sățios, bogat în proteine și totodată, poate fi păstrat la rece.
În ceea ce privește ingredientele necesare, vei avea nevoie de următoarele:
Modul de preparare nu e deloc dificil. Până faci compoziția preîncălzește cuptorul la 165°C. Ia un bol mare și bate ouăle alături de sare, piper, dar și lapte. Pulverizează apoi forma de brioșe cu spray de gătit, iar apoi împarte în cantități egale ardeiul, fasolea, brânza, dar și salsa, în fiecare formă.
Deasupra se toarnă amestecul de ouă, iar compoziția este gata. Omleta se lasă la cuptor timp de 20-25 de minute, până când se rumenește ușor. Se lasă apoi la răcit pentru 5 minute, iar de abia apoi se scoate din tavă și poate fi savurată.
Iar dacă vrei să păstrezi brioșele pentru a doua zi, așteaptă să se răcească complet. Ulterior pune-le într-un recipient etanș și bagă-le direct la frigider. Vor rezista 3 zile la rece și chiar și o lună la congelator.