Fotbal international

Cel mai slab Real Madrid din ultimii 20 de ani. Cifrele care acuză vedetele de pe Santiago Bernabeu

13.05.2019 | 15:27
Real Madrid la cel mai slab sezon din ultimii 20 de ani. 17 eşecuri în 56 de meciuri

Cel mai slab Real Madrid din ultimii 20 de ani. Unul dintre cele două ziare din Madrid, publicaţiile de casă ale galacticilor, cotidianul As scoate în evidenţă cifrele care acuză fără echivoc vedetele de pe Santiago Bernabeu. Este cel mai prost sezon, care a coincis şi cu plecarea a două nume imense vara trecută, antrenorul Zinedine Zidane şi starul indiscutabil din lot, portughezul Cristiano Ronaldo, care jucând la Real Madrid a obţinut patru din cele cinci trofee individuale Balonul de Aur.

Cel mai slab sezon din ultimii 20 de ani pentru Real Madrid

Mai este o etapă din actualul sezon de la Liga şi Real Madrid va încheia pe locul 3, cu 68 de puncte din 38 de partide, la 18 lungimi în urma campioanei şi rivalei de-o viaţă Barcelona. Şi ultimul meci nu este nici pe departe câştigat, pentru că adversarul, Betis Sevilla, e foarte abil în deplasare şi poate adânci şi mai mult catastrofa unui sezon complet ratat.

Pentru că de 20 de ani Real Madrid nu a mai înregistrat un total de 17 eşecuri în toate competiţiile de-a lungul unui sezon decât exact acum 20 de ani, când pe bancă se afla cuplul Guus Hiddink-John Toshack, dar măcar aceştia s-au scos câştigând Cupa Intercontinentală în faţa brazilienilor de la Vasco da Gama. Dacă va pierde şi cu Betis atunci vom vorbi de 18 KO-uri şi vom merge la sezoanele 1984-85 şi 1995-96, pentru a putea egala evoluţiile negative de atunci.

Real Madrid, procentajul eşecurilor din ultimele două decenii
Real Madrid, procentajul eşecurilor din ultimele două decenii

În acest sezon aproape că s-a egalat numărul de eşecuri pe trei sezoane anterioare

În acest sezon, cu 17 înfrângeri aproape că s-a egalat numărul de eşecuri pe trei sezoane precedente, acesta fiind de 19: nouă sezonul anterior, câte cinci în celelelalte două, dar în toate trei la Madrid a poposit în vitrină trofeul Champions League. În ultimii zece ani doar de două ori s-a ajuns la zece sau peste zece înfrângeri pe sezon: în 2012-2013, ultimul sezon cu Jose Mourinho, 11 eşecuri, 2014-2015 ultimul cu Carlo Ancelotti, 10 eşecuri.Real Madrid are sezonul acesta 30,36 la sută înfrângeri

Real Madrid are sezonul acesta 30,36 la sută înfrângeriRevenind la actualul sezon cele 17 meciuri pierdute dintr-un total de 56 jucate înseamnă procentual 30,36 la sută, o cifră foarte ridicată pentru un club de talia şi ambiţiile celui condus de Florentino Perez. Abia în sezonul 2008-2009, când echipa i-a avut antrenori, pe rând, pe Bernd Schuster şi apoi pe Juande, Real a avut un procentaj mai rău, 32 la sută din 50 de partide, adică au fost 16 înfrângeri.

Se aşteaptă o campanie spectaculoasă de achiziţii în vară

Evident, acest bilanţ departe de aşteptările fanilor, obligă ca în această vară, mai ales că de aproape trei luni s-a întors pe bancă şi Zinedine Zidane, să se facă o campanie foarte judicioasă de achiziţii, pentru ca lotul pentru viitorul sezon să aibă multă calitate în toate compartimentele şi banca să ofere permanent soluţii aproape la fel de bune ca în cazul titularilor absenţi.