Cel mai tânăr jucător din istoria Stelei, în atenţia lui Bayern Munchen!

Eduard Popa   
in Fotbal intern
02/02/2018, 16:33
Cel mai tânăr jucător din istoria Stelei, în atenţia lui Bayern Munchen!

Ianis Stoica, fiul fostului stelist Pompiliu Stoica a intrat în istoria roş-albaştrilor la sfârşitul lunii octombrie, când a marcat la debut în victoria cu 6-1 obţinută în faţa celor de la Sănătatea Cluj, în Cupa României. Astfel, el a ajuns să fie monitorizat de unul dintre cele mai mari cluburi ale Europei, Bayern Munchen.

“Steaua i-a dat şansa de a juca lui Ianis Stoica, la 14 ani şi jumătate, iar acum el este monitorizat de Bayern Munchen. E mult mai uşor să iei un fotbalist de vârsta asta şi să-l formezi. Vedeţi cât de bine se vând jucătorii de 16 ani în lume”, a spus impresarul Anamaria Prodan, la Pro X.

Ianis Stoica, mai mult de jumătate din viaţă pe terenul de fotbal

După reuşita din partida cu Sănătatea Cluj, Ianis Stoica a devenit cel mai tânăr debutant şi marcator din istoria Stelei. El a fost folosit în ultima jumătate de oră a partidei şi a reuşit să stabilească scorul final în prelungiri: “Acest debut şi acest gol au venit în urma muncii mele. De 8 ani fac fotbal, toată viaţa mi-am dedicat-o acestui sport. Fac şi câte două antrenamente pe zi”, a spus tânărul fotbalist, după meciul din Cupa României.

În afara meciului cu echipa clujeană în 16-imile de finală ale Cupei, Ianis Stoica a mai jucat alte cinci minute într-o altă partidă de Cupă, cel câştigat cu 3-0 în optimi, pe terenul lui ACS Poli Timişoara. Atât Ianis, cât şi Emilan Pacionel, jucător de 16 ani care a debutat în acelaşi timp cu Stoica la Steaua, au semnat recent contracte pe 5 ani cu FCSB. 

14 ani, 10 luni şi 14 zile era vârsta lui Ianis Stoica la momentul debutului la Steaua

Ştirea MOMENTULUI

Cum îl ținea în frâu Mircea Lucescu pe Dănuț Lupu: „Avea program special”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.