Premier League

„Cel mai tare stadion construit vreodată”. Ce facilități incredibile are și cine va juca pe el. Foto+Video

26.09.2018 | 21:05
Cel mai tare stadion construit vreodata Ce facilitati incredibile are si cine va juca pe el FotoVideo

Noul stadion al lui Tottenham ar fi trebuit să fie dată în folosință la data de 15 septembrie, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Nu este cunoscută o nouă dată exactă, dar cu siguranță proiectul va fi finalizat până vara viitoare. Inginerul care a plănuit întregul proiect le cere fanilor lui Tottenham să aibă răbdare, căci acesta va fi „cel mai tare stadion construit vreodată”

Noua arenă a lui Tottenham va avea 62.000 de locuri, costurile ridicându-se la 400 de milioane de euro. Suma totală însă a întregului proiect depășește 850 de milioane de lire.

„Cel mai tare stadion construit vreodată”

„Înțeleg agitația fanilor, dar trebuie să aibă răbdare cu noi. Dacă vă uitați la orice alt proiect de o asemenea anvergură, nimeni nu a mai realizat ceea ce vom realiza noi cu această arenă” – a declarat inginerul Nick Cooper pentru BBC.

Facilități pentru noul stadion al lui Tottenham

  • Noua arenă a lui Tottenham va avea primul gazon retractabil din istorie, iar sub el se va afla un gazon artificial, pregătit special pentru meciurile din NFL care vor fi găzduite de-a lungul sezonului.
  • Fanii vor putea utiliza o pasarelă construită la 40 de metri înălțime pentru a explora arena din exterior.
  • 950 de lămpi vor ajuta la creșterea naturală a gazonului, acestea urmând a fi implementate direct în stadion. Când nu sunt folosite, dispar în platforma artificială de sub gazon.
  • Clubul anticipează că economia locală va crește cu 293 de milioane de lire anual și vor fi create 3.500 de job-uri noi, menite să facă față celor două milioane de vizitatori estimate să vizite această arenă grandioasă în fiecare an.
  • Tottenham a realizat un parteneriat cu nouă școli din zonă pentru a forma Academia de Excelență din Londra, care va fi situată chiar în cadrul arenei. Au gost construite 258 de locuințe la prețuri accesibile în apropierea acestei arene pentru a le oferi copiilor oportunitatea de a fi cât mai aproape de club.
Tags: