Ce este tehnica spălatului fără șampon, de care ar trebui să știe toate femeile. Are un avantaj pentru podoaba ta capilară și poți face acest lucru în mod regulat.
Atunci când vine vorba de păr, specialiștii au sfaturi prețioase, de care toate femeile ar trebui să țină cont. Podoaba capilară trebuie îngrijită corespunzător pentru a se menține sănătoasă. De exemplu, nu e bine să folosim în exces placa de îndreptat părul, altfel acesta se va arde, dar sunt și alte trucuri pe care e bine să le știi.
Părul trebuie spălat regulat pentru a se menține sănătos, însă nu foarte des, deoarece poți agresa scalpul. Specialiștii recomandă spălarea la 4-5 zile, însă e bine să te speli de fiecare dată când simți nevoia, fără să fie o perioadă anume. Nu este recomandată spălarea părului în fiecare zi.
Există și varianta de a spăla părul fără șampon, tehnică potrivită mai ales pentru părul uscat sau creț. Este avantajos deoarece ameliorează textura casantă, potrivit spectacola.ro.
Dacă îți speli părul fără șampon, folosind doar apă, folosind metoda no-poo, acesta va fi la fel de moale, iar producția de sebum va crește. Deși pare greu de crezut, rezultatul va fi unul neașteptat de bun dacă speli părul doar cu apă.
Trebuie să uzi foarte bine părul, la fel ca atunci când folosești un șampon. Apa nu trebuie să fie fierbinte, altfel părul va deveni uscat. În acest fel, spălarea părului doar cu apă va crește producția de sebum. După spălare, părul trebuie pieptănat cu ajutorul unei perii ude, notează ego.ro.
De asemenea, șamponul poate fi înlocuit cu alte ingrediente naturale, cum ar fi gălbenușul de ou. Îl poți folosi regulat pe post de șampon. Trebuie doar să amesteci gălbenușul crud cu apă până când vei obține o pastă, iar aceasta se pune pe păr și se așteaptă aproximativ 10 minute pentru a-și face efectul. Se clătește apoi foarte bine.
Un alt ingredient cu care poți înlocui șamponul este bicarbonatul de sodiu, care previne mătreața. Cu toate acestea, nu trebuie folosit foarte des. Dacă aplici prea mult din acest ingredient, atunci firul de păr poate deveni sensibil. Se adaugă o linguriță de bicarbonat într-o cană cu apă, se aplică ușor pe cap și se masează, după care se clătește cu apă sau cu oțet.
Și oțetul de mere este de mare ajutor atunci când te speli pe cap. Se amestecă o cană de oțet cu trei de apă și se aplică pe păr. Se masează ușor, apoi se usucă părul cu ajutorul uscătorului.
Făina de secară hrănește firul de păr datorită nutrienților pe care îi conține. Trebuie să cerni două linguri de făină și să le amesteci cu apă până când obții o pastă, apoi se masează la rădăcini și se lasă să acționeze câteva minute. La final se clătește cu apă.
Deși astfel de metode sunt sănătoase pentru părul tău, acestea nu trebuie folosite foarte des, altfel firul de păr se poate subția. Dacă părul nu este la fel de strălucitor, atunci poți folosi pudră de talc, conform sursei menționate anterior.
Există și varianta șamponului uscat, potrivită atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție să te speli pe cap, dar acest produs nu este benefic pentru toate tipurile de păr.