Sport

Cel mai titrat tehnician din baschetul românesc! Un campion mondial și european o va antrena pe Laguna Sharks. Foto

Un campion mondial, european și vicecampion olimpic o va antrena în prima ligă de baschet a României pe Laguna Sharks din București.
30.11.2022 | 13:25
Cel mai titrat tehnician din baschetul romanesc Un campion mondial si european o va antrena pe Laguna Sharks Foto
Milan Mincic este noul antrenor al echipei Laguna Sharks.
ADVERTISEMENT

Prima ligă a României de baschet se îmbogățește din punct de vedere valoric., după ce sârbul Milan Mincic a devenit antrenor principal al echipei Laguna Sharks din București. Tehnicianul sârb în vârstă de 68 de ani este campion mondial, campion european și vicecampion olimpic cu naționala Serbiei.

Milan Mincic va deveni cel mai titrat antrenor din baschetul românesc. O va pregăti pe nou-promovata Laguna Sharks

Milan Mincic, campion mondial în 1998, dublu campion european în 1995 și 2001 cu naționala Serbiei, dar și triumfător cu Olympiacos în Euroliga (1997), a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei Laguna Sharks, nou-promovată în primul eșalon al baschetului românesc.

ADVERTISEMENT

Cel mai titrat tehnician care a activat în baschetul românesc are misiunea de a îmbunătăți jocul și rezultatele singurului club privat 100% din Liga Națională de Baschet. „Rechinii” nu au reușit să obțină nicio victorie în cele 7 meciuri disputate în prima ligă.

Milan Mincic are o experiență considerabilă în spate, după ce de-a lungul carierei sale a fost asistent principal pentru unii dintre cei mai mari antrenori din istoria baschetului iugoslav, precum Duan Ivkovic, Zeljko Obradovic, Svetislav Pesic și Aleksandar Djordjevic la echipa națională.

ADVERTISEMENT
Milan Mincic devine cel mai titrat antrenor din baschetul românesc.
Milan Mincic este cel mai titrat antrenor din baschetul românesc.

CV impresionant pentru Milan Mincic, care o va antrena pe Laguna Sharks

Sârbul are un CV impresionant în cariera de antrenor și la nivel de club, acolo unde a fost asistent principal la cele mai titrate formații din baschetul european în ultimii 30 de ani. Milan Mincic a contribuit la pregătirea unor echipe precum Partizan Belgrad, Panathinaikos Atena, Olymipacos Atena, CSKA Moscova sau Armani Milano.

În vârstă de 68 de ani, Milan Mincic le-a pregătită ca „principal” pe Aris Salonic (Grecia), Rhein Energie Koln (Germania), Olympiacos (Grecia), Lokomotiv Rostov (Rusia), Vojvodina Novi Sad (Serbia) și El Jaish (Qatar).

ADVERTISEMENT

În calitate de antrenor asistent la naționala Serbiei, Milan Mincic are în palmaes medalii de argint la Olimpiadele de la Rio (2016) și Seoul (1988), la Cupa Mondială din Spania (2014) și la Eurobasketul din Turcia (2017). La nivel de club, Milan Mincic și-a adjudecat zeci de trofee în baschetul european.

Lakuna Sharks, echipa cu cea mai joasă medie de vârstă în Liga Națională de Baschet

„Veteranul” sârb are experiență și în gestionarea relației cu juniorii, contribuind la lansarea tinerelor talente de la echipele la care a antrenat. El poate profita de situația clubului Laguna Sharks, care este echipa cu cea mai joasă medie de vârstă în Liga Națională.

ADVERTISEMENT

În esență, Laguna Sharks este un club de copii și juniori, care are în componență peste 700 de tineri sportivi ce joacă baschet. „Rechinii”, fără meci câștigat în primele 7 etape ale Ligii Naționale de Baschet, se bucură de o susținere însemnată la fiecare partidă. În meciurile de pe teren propriu, sălile de joc sunt arhipline.

Milan Mincic devine cel mai titrat antrenor din baschetul românesc.
Milan Mincic devine cel mai titrat antrenor din baschetul românesc.
Milan Mincic devine cel mai titrat antrenor din baschetul românesc.
Milan Mincic devine cel mai titrat antrenor din baschetul românesc.

Misiunea clubului nou-promovat în prima divizie a baschetului românesc este de a forma una dintre cele mai mari academii din România care vizează sportul la coș. Oficialii formației bucureștene au demarat construcția unei săli multifuncționale proprii și au colaborări cu branduri de renume internaționale.

Laguna Sharks, sprijin important primit de la Instituțiile de Învățământ Lumina

Astfel, cu un antrenor titrat și cu o echipă tânără, Laguna Sharks va încerca să pună bazele uneia dintre cele mai mari academii din țară în ceea ce privește baschetul. În încercarea de a-și duce misiunea la bun sfârșit, gruparea bucureșteană beneficiază de un sprijin esențial.

Pe lângă colaborările cu branduri precum Nike, Aqua Carpatica sau Ferroli, clubul din Capitală este susținut intens de Instituțiile de Învățământ Lumina, cel mai puternic lanț educațional din regiune.

ADVERTISEMENT