Life

Cel mai ușor desert pentru masa de Anul Nou. Rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Se apropie Anul Nou, iar Cătălin Scărlătescu îți propune pentru masa de Revelion o rețetă specială. Iată cum prepari ușor, rapid și cu doar câteva ingrediente cel mai delicios desert.
29.12.2021 | 19:01
Cel mai usor desert pentru masa de Anul Nou Reteta lui Catalin Scarlatescu
Cel mai ușor desert după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Sursă foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Mai sunt doar câteva zile până când întreaga omenire va celebra trecerea în noul an. 2022 ne bate la ușă, motiv pentru care gospodinele se pregătesc intens pentru noaptea de Revelion.

Atunci când vedeta serii va fi, pe lângă șampania de la miezul nopții, desertul pregătit de doamnele și domnișoarele care vor să își impresioneze apropiații cu priceperea lor în ale bucătăriei, dar și să aibă grijă de siluetă.

ADVERTISEMENT

Deși vorbim de un preparat dulce, 100 de grame de pannacotta cu iaurt și fructe de pădure nu cântărește mai mult de 140 de calorii.

Rețeta de pannacotta cu iaurt și fructe de pădure

Fie că ești sau nu un gurmand, fie că petreci Revelionul acasă sau mergi în vizită, desertul pe care-l propune Cătălin Scărlătescu este pentru toată lumea, indiferent de locație.

ADVERTISEMENT

Pannacotta cu iaurt și fructe de pădure se potrivește perfect cu tematica oricărei petreceri. Desertul dulce-acrișor, răcoros, ușor de preparat este recomandat pentru a-ți întâmpina musafirii sau pentru a-l dărui gazdelor de Revelion.

Acesta provine din bucătăria italiană, fiind o specialitate în partea de nord a țării, în Piedmont, și se prepară fără a avea nevoie de coacere.

ADVERTISEMENT

Ingredientele de care ai nevoie pentru pannacotta cu iaurt și fructe de pădure:

  • 500g iaurt
  • 600 ml frişcă lichidă
  •  25g gelatin
  •  250g zahăr pudră
  •  300g fructe de pădure: afine, mure, zmeură
  • mentă (opţional)
  • jumătate de baton de vanilie

Mod de preparare pannacotta cu iaurt și fructe de pădure:

Conform rețetei chef-ului de la Antena 1, potrivit Libertatea, primul pas în prepararea deliciosului desert este acela de a pune gelatina la înmuiat în apă foarte rece, timp de 17-19 minute.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, la foc mic se fierb iaurtul, frișca lichidă și 150 de grame de zahăr. Acestea de amestecă non stop pentru a nu se prinde de vas, apoi se adaugă și jumătatea de baton de vanilie.

Înainte de a adăuga și gelatina topită, nu și apa în care a fiert, asigurați-vă că strecurați compoziția.

Toate ingredientele se amestecă apoi până când se dizolvă gelatina. Ulterior, compoziția se toarnă în forme sau în paharele din care doriți să savurați desertul, deși se poate mânca și la farfurie, însă aspectul nu va fi același. Orice vase ați alege, ulterior trebuie să le puneți la frigider.

Cât timp compoziția stă la rece, urmează pasul doi în prepararea desertului propus de Cătălin Scărlătescu pentru masa de Anul Nou.

Trebuie să fierbeți fructele de pădure și cele 100 de grame de zahăr. Când acestea s-au omogenizat, compoziția se trece prin blender. După acest pas, nu uitați că sosul obținut trebuie strecurat pentru a scăpa de semințele fructelor de pădure.

Ulterior, după ce compoziția aflată deja la frigider s-a răcit bine, se toarnă peste ea sosul de fructe și se asesonează totul, dacă doriți, cu câteva frunze de mentă proaspătă.

Asta este tot! Desertul după rețeta lui Cătălin Scărlătescu, juratul de la ”Chefi la cuțite”, este gata și poate fi savurat. Spor și poftă bună!

 

ADVERTISEMENT