News

Cel puțin 13 morți și peste 1000 de spitalizați în India, după scurgeri puternice de gaze la o uzină chimică 

07.05.2020 | 13:36
Cel putin 13 morti si peste 1000 de spitalizati in India dupa scurgeri puternice de gaze la o uzina chimica
ADVERTISEMENT

Cel puțin 13 oameni și-au pierdut viața și alți aproape 1000 au fost răniți în sudul Indiei, după ce o serie de scurgeri puternice de gaze au avut loc la o uzină chimică.

Cel puțin 13 morți și peste 1000 de spitalizați în India, după scurgeri puternice de gaze la o uzină chimică

O scurgere masivă de gaze la o uzină LG de polimeri din sudul Indiei a ucis cel puțin 13 oameni, în timp ce aproximativ 1.000 au fost duși la unități medicale, potrivit poliției locale, transmite BBC.

ADVERTISEMENT

Medicii din India spun că pacienții care au ajuns la spitale s-au plâns de o senzație de arsură în ochi și de dificultăți de respirație. Zonele din jurul uzinei au fost evacuate de urgență. Scurgerea s-ar fi putut datora neglijenței muncitorilor, spun oficialii.

Rajendra Reddy, un oficial în cadrul Andhra Pradesh Control Board, a declarat pentru BBC că gazul scurs este stirenul, care este de obicei folosit în scopuri frigorifice.

ADVERTISEMENT

Premierul Indiei, Narendra Modi, a convocat o întâlnire de urgență în caz de dezastre pentru a lua măsuri pentru protejarea populației.

Imagini dramatice cu oameni care cad pe străzi

Din imaginile care au fost postate pe site-urile de socializare se observă multe victime care cad pur și simplu pe stradă. Voluntarii de la fața locului îi urcă în ambulanțe. Printre cei decedați se află cel puțin un copil, mai anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT


Scurgerea de gaze a avut loc în jurul orei locale 03:00 (miercuri 21:30 GMT). Fabrica a fost redeschisă pentru prima dată în această săptămână, după ce din 24 martie fusese închisă, atunci când India a intrat în carantină pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

“Toți cei care au fost spitalizați sunt în prezent stabili”, a declarat agenției de știri Reuters, BK Naik, un oficial local de sănătate.

ADVERTISEMENT

Unele rapoarte locale au anunțat că pacienții internați în spitale erau inconștienți sau au necesitat transferul urgent în zona ventilatoarelor.

Ultimele informații arată că o parte dintre angajații fabricii au fost surprinși în interior în momentul în care a avut loc scurgerea. Salvatorii din India se că aceste gaze s-au răspândit pe o rază de aproximativ 3 km, fapt pentru care oficialii au dispus evacuarea oamenilor din zonele înconjurătoare.

ADVERTISEMENT