News

Cel puțin 14 persoane, ucise în atacul asupra unui magazin din Harkov. Zelenski avertizează că Rusia pregătește noi lovituri

Bilanțul atacului de la Harkov crește la 14 morți, în timp ce președintele Zelenski avertizează asupra mișcărilor de trupe rusești.
26.05.2024 | 16:21
Cel putin 14 persoane ucise in atacul asupra unui magazin din Harkov Zelenski avertizeaza ca Rusia pregateste noi lovituri
Cel puțin 14 persoane au murit în urma atacului Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Președintele Volodimir Zelenski a avertizat duminică că Rusia se pregătește să își intensifice ofensiva de-a lungul graniței de nord a Ucrainei.

Cel puțin 14 persoane, ucise în atacul asupra unui magazin din Harkov

Bilanțul victimelor un atac aerian cu bombă asupra unui mare magazin de materiale de construcții din orașul Harkov a crescut la 14 morți. Bombardamentul de sâmbătă după-amiază s-a soldat și cu 43 de răniți și 16 dispăruți, a declarat inițial după atac guvernatorul Harkovului, Oleh Siniehubov.

ADVERTISEMENT

Într-o declarație video de la Harkov, Zelenski a spus că Rusia pregătește acțiuni ofensive la 90 de kilometri nord-vest de al doilea oraș ca mărime din Ucraina. El a spus că rușii „adună un alt grup de trupe în apropierea graniței noastre”, relatează AP.

El nu a precizat unde sunt adunate trupele, dar oficialii ucraineni și-au exprimat îngrijorarea puternică în legătură cu regiunea Sumî. Atât orașul Harkov, cât și Sumî, cu aproximativ 250.000 de locuitori, se află la aproximativ 25 de kilometri de granița cu Rusia.

ADVERTISEMENT

În ultimele săptămâni, trupele Moscovei au capturat sate din zona Harkov, ca parte a unei ample campanii, iar analiștii spun că este posibil ca acestea să încerce să ajungă în raza de acțiune a artileriei din oraș. Autoritățile ucrainene au evacuat peste 11.000 de persoane din regiune de la începutul ofensivei, la 10 mai.

Forțele rusești desfășoară atacuri ofensive de-a lungul liniei de front de 1.000 de kilometri, cu lupte crâncene în direcția Chasiv Yar din regiunea Donețk, unde „intensitatea ostilităților este destul de mare”, potrivit unei declarații a Statului Major General al Ucrainei. „Forțele de apărare iau măsuri pentru a împiedica avansarea inamicului”, se arată în declarație…

ADVERTISEMENT

Atacuri cu rachete și drone

Rusia a lansat atacuri ample cu rachete și drone asupra unei mari părți a Ucrainei în timpul nopții.  Oficialii ucraineni au declarat că unitățile de apărare aeriană au interceptat 31 de drone Shahed și 12 rachete de croazieră lansate de Rusia în regiunile Mykolaiv, Odesa, Dnipropetrovsk, Poltava, Zaporizhzhia, Khmelnytskyi, Kirovohrad, Vinnytsia și Chernihiv.

În total, Rusia a lansat 14 rachete și mai mult de trei duzini de drone, potrivit unui comunicat al forțelor aeriene ucrainene. Nu se știe clar ce pagube ar fi putut fi provocate de rachetele și dronele care nu au fost doborâte.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, care se află peste granița cu Ucraina, a declarat că patru persoane au fost rănite în urma atacurilor ucrainene din timpul nopții. Ministerul rus al Apărării a declarat că șapte drone au fost doborâte deasupra regiunii Kursk și trei deasupra Oryol, ambele situate la nord de Belgorod.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”