News

Cel puţin 18 elevi răniţi într-un grav accident, la Melbourne. Un autobuz şcolar a fost spulberat de un TIR

Accident teribil în Australia, unde au autobuz în care se aflau 45 de elevi a fost lovit de un camion. Şapte copii se află în stare gravă, braţul unui fiind amputat.
17.05.2023 | 13:46
Cel putin 18 elevi raniti intrun grav accident la Melbourne Un autobuz scolar a fost spulberat de un TIR
Accident de autobuz la Melbourne, mai mulţi copii au fost răniţi Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un accident de circulație care s-a produs în orașul australian Melbourne s-a soldat cu rănirea a 18 elevi, toţi fiind internaţi în spital. Un autobuz în care se aflau 45 de elevi a fost lovit de un camion şi s-a răsturnat în afara şoselei.

Şapte copii se află în stare gravă

Copiii răniţi au vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, câţiva dintre ei au fost operaţi de urgenţă, iar unul se află la terapie intensivă. Șoferul de autobuz, un bărbat în vârstă de 52 de ani, a fost transportat și el la spital cu răni care nu îi pun viața în pericol.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au spus că șoferul de camion, în vârstă de 49 de ani, care a fost responsabil de accidentul în care a fost rănit ușor, a fost arestat la fața locului și este suspectat de conducere periculoasă cu consecințe grave, în condiţiile în care unui copil i-a fost amputat braţul în urma acestui accident.

Şoferul vinovat va compărea miercuri după-amiază în faţa tribunalului magistraţilor din Melbourne prin legătură video, după ce a fost acuzat de patru capete de acuzare pentru conducere periculoasă care a provocat răni grave.

ADVERTISEMENT

Șeful Unității de Investigare a Coliziunilor Majore, sergentul principal Paul Lineham, a declarat că se pare că şoferul autobuzului a văzut camionul apropiindu-se de el din spate şi a încercat să accelereze pentru a ieşi din calea acestuia. Astfel, numărul victimelor a fost redus considerabil, a spus acesta.

Lineham a mai afirmat că, în timp ce investigaţiile continuă, se pare că intersecţia a oferit o “linie de vizibilitate clară” a drumului principal. El a spus că nu se ştie încă dacă toţi copiii purtau centuri de siguranţă, acestea fiind disponibile pentru fiecare scaun din autobuz.

ADVERTISEMENT

Miercuri, poliţia a transmis că 18 dintre ei au fost duşi la spital, precum şi şoferul autobuzului, în vârstă de 52 de ani. Primul copil a fost operat marţi, la ora locală 16.30 (miercuri dimineață, ora 02,30, ora României), la mai puţin de o oră după accident.

Directorul general al Royal Children’s hospital, Bernadette McDonald, declarase anterior că nouă copii, cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani, au fost internaţi la spital şi că mai mulţi au avut nevoie de intervenţii chirurgicale ample, inclusiv unul care a suferit o amputaţie completă a braţului.

ADVERTISEMENT

Doi copii au fost externaţi la câteva ore după accident, dar şapte au rămas în spital în stare gravă. Mulţi dintre ei vor trebui să fie supuşi la mai multe intervenţii chirurgicale în zilele şi săptămânile următoare şi este probabilă o reabilitare pe termen foarte lung, scrie presa australiană.

ADVERTISEMENT