News

Cel puțin 19 morți și peste 50 de răniți după o explozie puternică produsă în Bangladesh. Video

O nouă tragedie a avut loc în Bangladesh. O explozie puternică produsă în Capitala Dhaka a ucis cel puțin 19 oameni și a rănit alți peste 50.
08.03.2023 | 08:45
Cel putin 19 morti si peste 50 de raniti dupa o explozie puternica produsa in Bangladesh Video
Explozie puternică într-o zonă aglomerată din Bangladesh. Aproape 20 de morți și peste 50 de răniți. Sursa foto: twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce în urmă cu câteva zile o explozie la o uzină siderurgică a ucis 5 persoane și a rănit alte câteva zeci, o altă tragedie similară s-a produs, marți, în statul Bangladesh, de această dată chiar în Capitală.

Explozie puternică într-o zonă aglomerată din Bangladesh. Aproape 20 de morți și peste 50 de răniți

Deflagrația din urmă cu o zi s-a produs la o clădire situată într-o zonă aglomerată a capitalei Bangladesh-ului. Bilanțul victimelor este în continuă creștere. Cele mai noi date, citate de CNN, spun că 19 persoane au murit și peste 50 sunt rănite.

ADVERTISEMENT

Mahid Uddin Khondekar, comisar al Poliției Metropolitane din Dhaka, a declarat că, momentan, cauza exploziei este una necunoscută, însă este posibil să fi fost o explozie survenită în urma unor acumulări de gaz.

Nu suntem siguri, dar pare accidental”, a spus el. Oficialul afirmă că numărul victimelor și amploarea pagubelor vor deveni mai clare după ce pompierii și salvatorii își vor încheia operațiunile de intervenție.

ADVERTISEMENT

În momentul exploziei, în clădirea în cauză nu se aflau mulți oameni. În schimb, amplasarea acesteia în zona unui drum aglomerat din apropierea unei piețe a afectat mulți trecători, a mai precizat Poliția Metropolitană din Dhaka.

În mediul online au apărut mai multe poze și filmări din zona deflagrației. Se pot observa pompierii și personalul de intervenție care efectuează operațiuni de căutare și salvare după lăsarea întunericului. De asemenea, clădirea unde a avut loc explozia este avariată, cu toți pereții prăbușiți.

ADVERTISEMENT

Până miercuri dimineață, un număr de 22 de persoane rămân în spital, cu mai multe răni, a anunțat Dinomoni Sharma, de la serviciul medical din Dhaka. O investigație care va fi efectuată în zilele următoare va determina cu exactitate cauza exploziei.

Tragedii numeroase în ultima perioadă în Bangladesh

Explozia de marți vine la câteva zile după alte tragedii similare petrecute în statul din sudul Asiei. Duminică, trei persoane au fost ucise într-o explozie de gaz în Dhaka, un oraș cu peste 23 de milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT

Anterior, sâmbătă, șapte persoane au fost ucise și alte câteva zeci au fost rănite, după un incendiu izbucnit în urma unei explozii la o fabrică de oxigen din sud-estul Bangladeshului.

De altfel, incendiile şi exploziile în zonele industriale sunt frecvente în Bangladesh, unde regulile de securitate sunt puţin respectate. În iunie 2022, un incendiu şi mai multe explozii la un depozit de containere din Dhaka s-a soldat cu peste 50 de morţi.

ADVERTISEMENT
Tags: