News

Cel puțin 27 de morți într-un accident, în Mexic. O dubă s-a tamponat cu un camion şi a luat foc

O coliziune teribilă între un camion și un microbuz, în nordul Mexicului, s-a soldat cu un bilanţ înfiorător, 27 de morţi. Nimeni din dubă nu a supravieţuit incendiului ce a urmat.
15.05.2023 | 13:34
Cel putin 27 de morti intrun accident in Mexic O duba sa tamponat cu un camion si a luat foc
Accident înfiorător pe o autostradă din nordul Mexicului
ADVERTISEMENT

Cel puțin 27 persoane au murit într- o coliziune între un camion de marfă cu remorcă și o dubă, pe o autostradă din nordul Mexicului , au anunțat luni autoritățile locale. Vehiculele s-au ciocnit în apropierea capitalei statului federal mexican Tamaulipas, Ciudad Victoria, apoi au luat foc, a anunțat ministerul securității publice din acest stat.

Șoferul de camion a fugit de la locul accidentului

Când polițiștii au ajuns la locul accidentului, au constatat că şoferul care conducea camionul cu remorcă a părăsit locul accidentului, fugind cu capul tractor al vehicului. El a fost dat în urmărire naţională. Presa mexicană scrie că accidentul s-a produs la kilometrul 80 al autostrăzii Hidalgo-Zaragoza.

ADVERTISEMENT

La sosirea serviciilor de urgență, atât remorca, cât și camioneta erau în flăcări, iar în exterior erau rămășițele mai multor cadavre, printre care și al unui bebeluș. După ce incendiul a fost stins, pompierii au descoperit mai multe persoane fără viață, estimând numărul iniţial al celor decedați la 13.

Ulterior, surse guvernamentale au indicat că salvatorii au găsit 27 de cadavre, însă şi această cifră este preliminară, din cauza volumului și stării rămășițelor umane, relatează ziarul mexican Informador. Protecția Civilă a indicat că Parchetul din Tamaulipas investighează cauzele incidentului.

ADVERTISEMENT

Când au ajuns la faţa locului agenții Protecției Civile au găsit mai întâi cadavrele unui copil și ale unei femei. Ulterior, când pompierii au reușit să stingă incendiul, în interiorul dubei au descoperit mai multe cadavre carbonizate.

În ultimii ani au existat mai multe cazuri de grupuri de migranți care au traversat Mexicul înghesuiți în camioanele de marfă în drum spre graniţa de nord, cu SUA. Tamaulipas este unul dintre statele nordice în care traficanţii de persoane fac legea.

ADVERTISEMENT

Utilizarea de către crima organizată a camioanelor de marfă pentru traficul de persoane devine din ce în ce mai frecventă în această ţară, mai ales după înăsprirea controalelor pe şoselele care traversează Mexicul spre nord.

Unul dintre ultimele cazuri de trafic de migranți a fost înregistrat la începutul lunii martie în statul Veracruz, din sud. Autoritățile au găsit 103 migranți, mulți minori neînsoțiți, înghesuiți în remorca unui camion care fusese abandonat.

ADVERTISEMENT

O tragedie cu migranți a avut loc tot în luna martie, când cel puţin 37 de persoane au murit într-un incendiu care a avut loc într-un centru pentru migranţi din Ciudad Juarez, în apropierea frontierei cu SUA. În zona incendiului, în apropiere de Rio Bravo care desparte Mexicul de SUA, reporterii EFE au văzut zeci de saci în care se aflau cadavre ale migranţilor care au pierit în flăcări.

ADVERTISEMENT