News

Cel puțin 30 de oameni au fost uciși în urma unui atac asupra unei piețe. Masacrul, raportat în Nigeria

Un adevărat masacru a avut loc duminică seara în Nigeria. Cel puțin 30 de oameni au fost uciși în urma unui atac asupra unei piețe din nord-vestul țării.
18.10.2021 | 20:51
Cel putin 30 de oameni au fost ucisi in urma unui atac asupra unei piete Masacrul raportat in Nigeria
ADVERTISEMENT

Baie de sânge în Nigeria, țară situată în vestul Africii cu o populație de peste 211.000.000 de locuitori.

Cel puțin 30 de oameni au fost uciși în urma unui atac asupra unei piețe din statul Sokoto, au anunțat oficiali locali citați de presa internațională.

ADVERTISEMENT

Masacru într-o piață din Nigeria: cel puțin 30 de oameni au fost uciși de o grupare criminală

La baza atacurilor au stat o serie de indivizi înarmați aparţinând unei grupări criminale care au atacat o piaţă din nord-vestul Nigeriei, au anunțat, luni, autorităţile locale, scrie Al Jazeera.

”Au venit pe motociclete şi au început să tragă la întâmplare, era evident că veniseră să omoare”, a relatat un martor, potrivit căruia a fost vorba de 150-200 de atacatori.

ADVERTISEMENT

”Nu suntem siguri de cifra exactă (n.r. numărul morților), dar este 30”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului din statul Sokoto, Muhammad Bello, într-o declarație făcută luni.

Bello a mai adăugat că atacul a avut loc duminică seara în districtul Goronyo. ”A fost o zi de piață și au existat foarte mulți comercianți”.

ADVERTISEMENT

Oficialul nigerian a mai spus că asaltul, care a început duminică, a continuat luni dimineață.

Surse neoficiale: ”La morgă există 60 de cadavre”

Neoficial, bilanțul victimelor atacului de duminică ar putea fi unul mult mai mare, chiar dublu. Iliyasu Abba, un rezident și comerciant local, a spus că la morga Spitalului General Goronyo există 60 de cadavre, în timp ce mulți alți cetățeni ar fi răniți.

Zonele de nord-vest şi de centru ale Nigeriei sunt de mai mulţi ani scenele unor violenţe comise de grupuri de indivizi înarmaţi, numiţi pe plan local bandiţi, care fură vite, jefuiesc şi răpesc localnici cerând recompense pentru eliberarea lor.

ADVERTISEMENT

Pe 8 octombrie, cel puţin 19 oameni au fost ucişi într-un atac similar într-o piaţă din Sabon Birni, tot în Sokoto. Conform unor surse, atunci a fost vorba de represalii după ce 11 răufăcători au fost omorâţi într-un sat învecinat de un grup de autoapărare.

”Ne confruntăm cu multe provocări în materie de securitate din propria noastră zonă, în special cu atacurile bandiților, răpirile și alte infracțiuni asociate”, a spus același Bello.

Trupele de securitate nigeriene au început luna trecută să efectueze operațiuni aeriene și terestre, vizând tabere de bandiți din statul vecin Zamfara.

ADVERTISEMENT