News

Cel puţin 35 morți după un atentat cu bombă produs în Irak. Atacul, produs într-o piață a Capitalei Bagdad

Un atentat cu bombă din Irak a provocat 35 de morți și zeci de răniți. Atacul a avut loc într-o piață a Capitalei Bagdad.
20.07.2021 | 08:26
Cel putin 35 morti dupa un atentat cu bomba produs in Irak Atacul produs intro piata a Capitalei Bagdad
ADVERTISEMENT

Cel puţin 35 de oameni au fost uciși, iar alți 60 sunt răniți în urma unui atac terorist produs luni după-amiază într-o zonă aglomerată din Bagdad.

Atacul cu bombă a fost semnalat într-o piață extrem de aglomerată a Capitalei Irakului și a fost asumat de gruparea teroristă ISIS.

ADVERTISEMENT

Atentat cu bombă în Irak. Cel puțin 35 de morți și 60 de răniți, după o explozie într-o piață din Bagdad

A fost masacru pe străzile Capitalei Irakului. O bombă a fost detonată într-o piaţă comercială situată în zona Al-Waheilat, în cartierul Sadr City din Bagdad, conform presei internaționale.

Atentatul, care a avut loc chiar în ajunul festivalului Eid-al-Adha, a omorât cel puțin 35 de persoane, iar alte circa 60 sunt rănite.

ADVERTISEMENT

Imagini cutremurătoare au fost observate în zonă, imediat după deflagrație. Părți din cadavrele victimelor erau împrăștiate în toată piața, care fusese aglomerată de cumpărători care achiziționau alimente înainte de festivalul islamic, scrie Al Jazeera.

Autoritățile locale spune că numărul morților ar putea crește, deoarece unii dintre răniți se aflau în stare critică.

ADVERTISEMENT

Mai multe femei și copiii s-au numărat printre morți, iar unele magazine din zonă au ars în urma exploziei.

”Un atac terorist cu ajutorul unui dispozitiv exploziv improvizat a fost responsabil de tragedie”, a declarat ministerul de interne irakian într-un comunicat. Imagini video distribuite pe rețelele de socializare după explozie au arătat victime pline de sânge și oameni țipând de groază.

ADVERTISEMENT

Gruparea teroristă ISIS a revendicat atentatul

Într-un mesaj postat pe canalul său de comunicare, grupul terorist ISIS și-a asumat responsabilitatea pentru atentat. Jihadiștii au anunțat că unul dintre luptătorii grupării, cu o vestă explozivă, s-a aruncat în aer în timp ce se afla în mulțime.

Președintele irakian Barham Salih a numit atacul drept ”o crimă oribilă” și și-a prezentat condoleanțele familiilor îndoliate.

”Atacurile teroriste vizează civilii noștri din orașul Sadr în ajunul Eidului. Nu permit oamenilor să se bucure, nici măcar pentru o clipă”,  a spus Salih într-un mesaj pe Twitter.

”Este o noapte tristă de Eid în Irak. Cele mai profunde gânduri și condoleanțe pentru cei care și-au pierdut persoane dragi”, a spus și Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

A fost a 3-a oară în acest an când o bombă a lovit o piață din Bagdad. În aprilie, cel puțin 4 persoane au fost ucise într-un atac cu mașina-capcană din zona pieței.

ADVERTISEMENT