Statul Islamic a revendicat atentatul din Pakistan, soldat cu 66 de morţi

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
08/08/2016, 16:37
Statul Islamic a revendicat atentatul din Pakistan, soldat cu 66 de morţi

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atentatul sângeros comis luni la un spital din oraşul pakistanez Quetta (sud-vest), soldat cu 66 de morţi, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres. O celulă a grupării SI din regiunea Khurassan, ce se întinde în Pakistan şi în Afganistan, s-a aflat în spatele atacului, a declarat pentru DPA o sursă apropiată grupării.

La spitalul din Quetta se strânseseră mai mulţi avocaţi pentru a ridica trupul neînsufleţit al şefului Baroului din provincie, care a fost împuşcat în aceeaşi zi.

Stat Islamic a mai revendicat în trecut atacuri în Pakistan, dar acesta este primul revendicat în statul Balucistan (sud-vest).

Sursă: www.realitatea.net

……………………………………………………………………………………………….

Atac şocant în Pakistan. Cel puţin 42 de oameni au fost ucişi şi alţi zeci răniţi, luni dimineaţa, în urma unei explozii puternice într-un spital din oraşul Quetta, situat în sud-vestul ţării, informează BBC News. Deflagraţia a avut loc la ora locală 09:50 (05:20 GMT), în apropierea intrării secţiei de primiri urgenţe a spitalului. Imediat după explozie s-au auzit împuşcături, însă nu se ştie cine sunt atacatorii.

Autorităţile pakistaneze spun că incidentul a avut loc după ce un atacator kamikaze s-ar fi detonat, însă atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Sursă: www.libertatea.ro

Închide ×