Life

Cele 15 parole care pot fi sparte în câteva secunde. Par unele puternice la prima vedere, dar combinațiile sunt deja cunoscute de hackeri

Există niște parole care pot fi sparte în câteva secunde. La prima vedere poate par puternice, dar hackerii le ghicesc ușor.
20.06.2024 | 13:02
Cele 15 parole care pot fi sparte in cateva secunde Par unele puternice la prima vedere dar combinatiile sunt deja cunoscute de hackeri
Cele 15 parole care pot fi sparte în câteva secunde. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ce parole pot fi sparte în câteva secunde? Fie că vorbim despre parola de la rețeaua Wi-Fi, ori parola de la Facebook, Instagram și nu numai, unele combinații sunt deja cunoscute de hackeri.

Cele 15 parole care pot fi sparte în câteva secunde

În momentul în care ne facem un cont pe o rețea de socializare, ori pe o aplicație, ni se propune o parolă puternică. Puține persoane însă aleg să o păstreze și preferă să pună o combinație proprie.

ADVERTISEMENT

Adevărul este însă că unele parole, deși pentru noi par sigure, pentru alții pot fi ușor de ghicit. De altfel specialiștii din domeniul securității cibernetice trag un semnal de alarmă și vorbesc despre cele 15 parole care pot fi sparte în câteva secunde.

Kaspersky a analizat mai multe parole și se pare că o mare parte dintre ele conțineau și un cuvânt din dicționar. În acest sens, toți experții sunt de acord că acest lucru reduce semnificativ puterea unei parole.

ADVERTISEMENT

O altă greșeală pe care mulți utilizatori o fac este este folosirea numelui unei persoane. Din păcate, hackerii pot să ghicească foarte ușor o astfel de parolă, la fel ca și cea care conține cifre.

Cele 15 parole care pot fi sparte în câteva secunde, conform celor de la Kaspersky, sunt împărțite în trei categorii. Prima este nume, iar aici avem:  “ahmed”, “nguyen”, “kumar”, “kevin”, “daniel”. Lista continuă cu o serie de cuvinte populare și anume: “forever”, “love”, “google”, “hacker”, “gamer”.

ADVERTISEMENT

Recomandările experților

Totodată, alte parole care pot fi sparte în doar câteva secunde sunt: “password”, “qwerty12345”, “admin”, “12345”, “team”. Ce părere au experții despre aceste alegeri și ce ar trebui să facem?

„În mod inconștient, ființele umane creează parole “umane” – care conțin cuvinte din dicționar în limba lor maternă, cu nume, numere, Etc, lucruri pe care creierele noastre ocupate le pot reține cu ușurință.

ADVERTISEMENT

Chiar și combinațiile aparent puternice sunt rareori complet aleatorii, astfel încât pot fi ghicite de algoritmi. Având în vedere acest lucru, soluția cea mai sigură este generarea unei parole complet aleatoare, folosind manageri de parole moderni și de încredere”, spun Kaspersky, conform Mirror.

Totodată, aceștia vin și cu o serie de recomandări simple. Parolele pot să devină mai sigure adăugând niște simboluri, dar și majuscule. O combinație de litere mari, cifre, dar și simboluri precum £,$,@ sau ! vor face parolele mai greu de ghicit.

De asemenea, experții ne mai recomandă să nu punem data nașterii în parolă. În același timp, e recomandat să evităm numele nostru, sau numele animalului nostru de companie pentru a fi în siguranță.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Doliu la Hollywood. Actrița din Popeye a murit la 75 de ani
Doliu la Hollywood. Actrița din Popeye a murit la 75 de ani
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici