Life

Cele 20 de melodii care intră în semifinala Eurovision România din 12 februarie. Care sunt preferințele publicului – Update

Astăzi, 10 februarie 2022, aflăm care sunt primele 20 de melodii calificate în semifinala din 12 februarie a Selecției Naționale Eurovision. Din 45 de piese, doar 5 sunt alese de public.
10.02.2022 | 20:35
Cele 20 de melodii care intra in semifinala Eurovision Romania din 12 februarie Care sunt preferintele publicului  Update
În imagine, 4 din cei mai cunoscuți concurenți de la Selecția Națională Eurovision. Stânga, sus și jos: E-an-na, Cezar Ouatu; în dreapta: Diana Bucșa, Minodora & Cream, Dora Gaitanovici. Foto: capturi Youtube/ Pinterest/ infomusic.ro
ADVERTISEMENT
10-02-2022
18:39

S-au ales cele 20 de melodii care vor cânta în semifinala din 12 februarie 2022

5 piese au fost selectate de public, iar 15 de către membrii juriului.

Lista artiștilor și a pieselor calificate de juriu și de votul publicului în a doua etapă a semifinalei Eurovision România 2022:

  1. Aldo Blaga – Embers
  2. Alex Parker & Bastien – All this love
  3. Andra Oproiu – Younique
  4. Andrei Petruş – Take me
  5. ARIS – Do Svidaniya
  6. Cezar Ouatu – For everyone
  7. Cream, Minodora, Diana – România mea
  8. Dora Gaitanovici – Ana
  9. E-an-na – Malere
  10. Eliza G – The other half of me
  11. Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers – Doina
  12. Gabriel Basco – One night
  13. Kyrie Mendél – Hurricane
  14. Mălina – Prisoner
  15. MOISE – Guilty
  16. Oana Tăbultoc – Utopia
  17. Petra – Ireligios
  18. VANU – Never give up
  19. Vizi Imre – Sparrow
  20. WRS – Llamame

Cele cinci piese favorite ale publicului Eurovision România 2022 sunt:

  1. E-an-na – Malere 
  2. Dora Gaitanovici – Ana 
  3. VIZI – Sparrow
  4. Oana Tăbultoc – Utopia 
  5. Mălina – Prisoner

Publicul a avut la dispoziție 24 de ore pentru a alege 5 din cele 45 de piese care vor intra în etapa următoare a selecției la Eurovision România.

Votul a început pe pagina oficială a competiției muzicale ieri, la ora 20:00, deadline-ul fiind astăzi, la aceeași oră. Alte 15 piese vor fi alese de membrii juriului din care fac parte anul acesta Ozana Barabancea și Alexandra Ungureanu, printre alte persoane avizate.

ADVERTISEMENT

Primul show live va fi transmis la TVR, în data de 12 februarie. Din cele 20 de melodii înscrise, doar 10 vor trece mai departe în marea finală programată pentru data de 5 martie 2022.

Din 45, doar 20 de melodii merg mai departe la Eurovision România

Piesa care a reușit să atragă cel mai mult atenția până la această oră este cea a grupului E-an-na, intitulată „Malere”. Combinația dintre muzică etno și rock este una inedită, melodia ajungând în trendingul de pe Youtube, pe locul 22.

ADVERTISEMENT

Inițial, 46 de artiști s-au înscris pentru a reprezenta România la Torino, în luna mai. Pe 5 februarie, una dintre concurente a anunțat că se retrage. Este vorba despre cântăreața Barbara Tesija.

Din show fac parte anul acesta, printre alții, Cream, Minodora și Diana Bucșa, Dora Gaitanovici, Ciro de Luca, Carmen Trandafir, Cezar Ouatu și Dan Helciug. Poți vota aici piesa ta preferată.

ADVERTISEMENT

Costi Ioniță a mai fost la Eurovision în calitate de compozitor, în anul 2012, cu melodia „Zaleilah”

Costi Ioniță este una dintre marile surprize de la Selecția Națională din acest. Clipul la melodia cu care vrea să parieze la Eurovision a strâns 643.000 de vizualizări într-o lună, mult mai puțin față de cealaltă piesă apreciată de fanii muzicii de petrecere, „Mare e lumea”, care numără 22 de milioane de urmăritori.

Nu este prima oară când compozitorul care a rupt topurile muzicii de petrecere în Balcani se implică în acest show. Puțini știu că Ioniță a compus celebra piesă „Zaleilah”, cu care România s-a prezentat în anul 2012 la Eurovision.

ADVERTISEMENT

Melodia interpretată de Elena Ionescu și Mandinga a fost pe locul 12, la jumătatea clasamentului, obținând în acel an 71 de puncte.

România nu a reușit în ultima perioadă să se califice la Eurovision. Țara noastră a ratat finala europeană a concursului muzical din 2018 încoace.

The Humans, Ester Peony și Roxen au fost câteva pariuri ratate ale juraților și telespectatorilor. Piesele lor nu au fost bine primite de marea masă a fanilor ESC de pe bătrânul continent.

ADVERTISEMENT