News

Cele 3 măsuri contra coronavirusului propuse de Bill Gates. Cum ar putea fi eradicată boala

14.04.2020 | 00:04
Cele 3 masuri contra coronavirusului propuse de Bill Gates Cum ar putea fi eradicata boala
ADVERTISEMENT

Bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus se apropie vertiginos de 2.000.000 la nivel global, iar specialiștii avertizează că pandemia este departe de a se fi încheiat, având în vedere că nu există un vaccin care să o poată stopa. În aceste condiții, tot mai multe personalități au criticat în termeni extremi de duri modul în care autoritățile din întreaga lume gestionează una dintre cele mai mari amenințări din istoria omenirii.

Bill Gates propune trei măsuri pentru combaterea coronavirusului

Într-un articol publicat de ziarul Washington Post, Bill Gates, multimiliardarul american devenit filantrop, a lansat un apel tuturor liderilor politici ai lumii, subliniind faptul că lupta împotriva agentului patogen denumit științific COVID-19 poate fi câștigată numai „printr-o abordare globală”, Totodată, multimiliardarul american devenit filantrop a propus trei măsuri pe care le consideră esențiale în această perioadă:

ADVERTISEMENT
  • Trebuie să se asigure că echipamentele destinate combaterii pandemiei, cum ar fi măștile, mănușile și testele de diagnostic, sunt alocate eficient la scară globală
  • Izolarea completă. Bill Gates critică țările care nu au luat deocamdată decizia de a sista activitățile cotidiene. „E rețeta dezastrului“, avertizează el.
  • Dezvoltarea de tratamente și vaccinuri. E nevoie, însă, de mai multă cumpătare în modul în care șefii de stat transmit populației astfel de informații

Explicațiile lui Bill Gates

De când lumea a luat cunoștință de virus, la începutul lunii ianuarie, fiecare țară s-a concentrat pe propriile interese naționale, întrebându-se: Cum putem proteja oamenii în interiorul frontierelor noastre? Aceasta este o reacție de înțeles.

ADVERTISEMENT

Dar atunci când un astfel de virus se dovedeşte a fi atât de contagios și de răspândit cum e Covid-19, liderii trebuie să înțeleagă că pandemia va rămâne o amenințare pentru toată lumea, indiferent unde se află în lume, atât timp cât ea va lovi undeva.

Până în prezent, Covid-19 nu a lovit încă puternic ţările cu venituri mici și mijlocii. Nu știm cu adevărat de ce. În schimb, suntem siguri că boala va sfârși, mai devreme sau mai târziu, prin a se răspândi pe scară largă în aceste țări. Și, fără ajutor, numărul de infecții și decese va fi, fără îndoială, mult mai mare decât ceea ce observăm acolo astăzi.
Această simplă observație este suficientă pentru a conştientiza amenințarea: Covid-19 a provocat o supraglomerare a serviciilor de sănătate în orașe precum New York, în timp ce un singur spital din Manhattan are mai multe paturi la terapie intensivă decât majoritatea țărilor africane. În acestea din urmă, pandemia ar putea face milioane de victime.
În ultima săptămână, COVID-19 a început să se comporte foarte mult ca unul dintre acei agenţi patogeni din cauza cărora suntem îngrijoraţi. Sper că nu este atât de rău, dar trebuie să ne asumăm că va fi, până la proba contrarie. În orice criză, liderii au două responsabilităţi la fel de importante: să rezolve problema imediată şi să se asigure că nu mai apare. Pandemia COVID-19 este un astfel de caz. Trebuie să salvăm vieţi”, a declarat Bill Gates.