Life

Cele 4 trucuri prin care poți recunoaște un pepene verde copt și dulce

Ce poate fi mai răcoritor decât un pepene verde copt și dulce pe timpul verii? Îți spunem cum îl recunoști fără să îl secționezi înainte.
02.08.2021 | 13:58
Cele 4 trucuri prin care poti recunoaste un pepene verde copt si dulce
Cum alegi un pepene verde copt și dulce. Foto: almanac.com
ADVERTISEMENT

Îți prezentăm 4 trucuri prin care îți poți da seama dacă pepenel verde pe care vrei să îl cumperi întreg este copt și dulce.

Nu există vară fără pepene. Verde sau galben, fructul este unul nelipsit din frigiderele românilor în fiecare sezon cald.

ADVERTISEMENT

În comerț se găsesc felii de pepene ori pepeni înjumătățiți. E ușor de recunoscut un pepene bun pentru cei care vor să cumpere în cantitate mai mică, dar e mai greu dacă vrei să iei un pepene întreg pe care vânzătorul nu ți-l taie pentru a vedea ce gust are.

4 trucuri prin care recunoști un pepene verde copt și dulce

Ei bine, sunt câteva modalități prin care poți afla dacă ai pus mâna pe un pepene verde suficient de copt și de dulce încât să merite banii.

ADVERTISEMENT

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să verifici fundul pepenelui. De obicei, pe fundul acestuia există o zonă de culoare crem. Dacă acea porțiune este mai mare și se apropie de o nuanță mare, este primul semn că pepenele este copt.

Cu cât porțiunea respectivă este mai mare, cu atâta pepenele verde este numai bun de consumat, iar gustul este cel la care visai.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, trebuie să fii atent la culoarea pepenelui. Dacă fructul este de un verde deschis, înseamnă că trebuie să-l mai lași să se coacă.

Dacă e de un verde închis la culoare și are dungi mai deschise, ai ales un pepene copt.

Forma și strălucirea spun multe despre pepenele ales

Trucul numărul 3: verifică severitatea acestuia. Cum faci asta? E foarte simplu! Pepenele cu miez roșu este format în mare parte din apă. Dacă acesta este ușor de ținut în brațe, înseamnă că nu este suficient de copt.

ADVERTISEMENT

Dacă pepenele este mai greoi, interiorul este perfect pentru consum.

În al patrulea rând, chiar aspectul pepenelui îți spune dacă merită să îl cumperi sau nu. Forma și strălucirea acestuia sunt două elemente-cheie în alegerea fructului verii.

Dacă are o formă uniformă, lipsită de proeminențe, este un pepene bun, adică e copt și dulce. Dacă e denivelat și aspru în anumite locuri la atingere, ar fi bine să alegi un alt pepene deoarece sunt șanse ca acesta nu doar să nu fie copt, ba chiar s-ar putea să fie pe alocuri stricat.

 

ADVERTISEMENT
Tags: