Life

Cele 5 combinații alimentare delicioase, dar considerate nocive. De ce nu e bine să mănânci carne cu brânză

Plăcerea papilelor gustative se poate transforma în dușmanul organismului. Combinațiile nocive de alimente pe care ai face bine să le eviți.
10.06.2024 | 19:21
Cele 5 combinatii alimentare delicioase dar considerate nocive De ce nu e bine sa mananci carne cu branza
Combinațiile nocive de alimente pe care ai face bine să le eviți. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Stabilirea unei diete echilibrate este destul de dificilă, mai ales că există o mulțime de alimente care ne fac cu ochiul. Din păcate, unele dintre ele, oricât de mult ne-ar plăcea, devin nocive în momentul în care se consumă în diverse combinații. Iată de ce ar trebui să te ferești, de acum încolo.

Combinații nocive de alimente pe care ai face bine să le eviți

Alimentația echilibrată este cheia unui organism sănătos. Este foarte important să știm ce alimente ni se potrivesc. Însă, mai mult decât atât, este important să știm cum combinăm alimentele pe care le consumăm zi de zi.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă ca, de multe ori, să mixăm alimentele în funcție de gust. Ei bine, plăcerea papilelor gustative se poate transforma în dușmanul organismului. Și spunem asta pentru că unele alimente nu ar trebui niciodată combinate.

Specialiștii în nutriție au analizat mai multe variante de alimente combinate și au ajuns la o concluzie. Unele alimentele consumate împreună cu altele ar trebuie evitate, din cauză că devin nocive pentru organism.

ADVERTISEMENT

Prima și poate cea mai populară combinație de alimente este cea dintre brânză și carne. De multe ori, cele două produse sunt consumate împreună pentru a echilibra gustul. Părerea specialiștilor este alta.

Brânza este un alimente bogat în fosfor. Consumată în combinația menționată, fosforul din brânză perturbă absorbția zincului din carne. Dacă, totuși, sunteți fanii acestor alimente, le puteți consuma separat. De exemplu, carnea poate fi fel principal, iar brânza poate fi o gustare.

ADVERTISEMENT

Niciodată să nu mănânci roșii și castraveți în aceeași combinație

O altă combinație destul de populară în rândul românilor este cea dintre paste sau cartofi cu carne. De câte ori nu vi s-a întâmplat să poftiți la o porție de cartofi și o bucată de carne bine pregătită? Ei bine, această combinație ar trebui evitată.

Atât carnea, cât și cartofii sau pastele conțin un nivel ridicat de carbohidrați. Dacă le consumați împreună, nu faceți decât să îngreunați procesul de digestie. În schimb, puteți combina carnea cu legume, iar cartofii cu salată.

ADVERTISEMENT

Deși se spune că alături de carne merge foarte bine un pahar de vin roșu, specialiștii în nutriție contrazic această recomandare. Vinul roșu nu trebuie consumat alături de carne din cauză că vinul conține taninuri.

Taninurile tulbură absorbția fierului din carne și, tocmai de aceea, mai bine se evită această combinație. Dacă preferați să beți un pahar de vin alături de un carne, puteți opta pentru vinul alb.

Următoarea combinație nocivă de alimente s-ar putea să dea universul multora peste cap. Este vorba despre clasicele roșii consumate împreună castraveți. Mulți români le consumă așa în diverse salate, însă specialiștii nu recomandă o astfel de combinație.

Roșiile sunt acide, iar castraveții sunt alcalini. Dacă le veți consuma împreună, va veți confrunta cu diverse stări de balonare și fermentație.

O altă combinație nocivă este, de data asta, în domeniul băuturilor. Specialiștii recomandă să nu consumați niciodată ceai cu lapte. Deși poate părea o opțiune bună, în realitate, nu este. Odată adăugat în ceai, laptele nu face decât să neutralizeze toți antioxidanții din ceai.

Specialiștii în nutriție susțin că respectarea acestor reguli simple ajută foarte mult organismul. În acest fel, nu vă veți mai confrunta cu probleme de digestie sau alte complicații care să vă dea bătăi de cap.

ADVERTISEMENT
Tags: