Life

Cele 5 lucruri mai murdare decât toaleta pe care oamenii le folosesc zi de zi. Sunt pline de bacterii

Toaleta nu este cel mai murdar lucru pe care îl atingi în fiecare zi. Iată ce alte obiecte din rutina ta reprezintă un adevărat focar de bacterii.
15.05.2024 | 07:03
Cele 5 lucruri mai murdare decat toaleta pe care oamenii le folosesc zi de zi Sunt pline de bacterii
Care sunt lucrurile mult mai murdare decât toaleta. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Zi de zi, atingem zeci de lucruri. Atunci când ne gândim la cel mai murdar dintre toate, primul lucru care ne vine în minte este toaleta. Ei bine, ai fi surprins să afli că alte obiecte de care te folosești constant au mai multe bacterii decât clasicul WC.

Toaleta nu este cel mai murdar obiect pe care îl atingi în rutina ta zilnică

Multe persoane au impresia că toaleta este cel mai murdar obiect pe care îl ating în fiecare zi. Deși este mediul propice pentru dezvoltarea multor bacterii, WC-ul nu deține supremația în topul locurilor murdare.

ADVERTISEMENT

Alte obiecte pe care le folosești inevitabil zi de zi sunt mult mai periculoase decât toaleta. La unele dintre poate te-ai aștepta, dar altele cu siguranță te vor surprinde.

Primul obiect de pe lista adevăratelor focare de bacterii sunt banii. Aceștia au parte de un adevărat circuit în fiecare zi, iar faptul că trec prin zeci de mâini reprezintă principalul motiv pentru care găzduiesc multe bacterii.

ADVERTISEMENT

Un alt obiect murdar pe care fiecare persoană în folosește negreșit zi de zi este telefonul. Telefonul este mediul propice unde se dezvoltă multe bacterii, printre care E.coli și stafilococi.

Potrivit studiilor, un telefon poate fi mult mai murdar decât o toaletă, iar asta pentru că mobilul nu este curățat atât de des precum un vas de WC. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă dezinfectarea constantă a ecranului de la telefon, mai ales că ia contact mereu cu fața.

ADVERTISEMENT

Obiectul de igienă personală care este ”casa” perfectă pentru bacterii

Un alt obiect la care poate că nu te-ai gândi că este ”casa” perfectă pentru bacterii este periuța de dinți. Studiile arată că în gură se află unele dintre cele mai multe bacterii, așa că asta transformă periuța într-un obiect ”murdar”.

În plus, dacă nu este păstrată într-un loc sigur, s-ar putea să ia contact cu alte bacterii din baie. Cum ar fi, de exemplu, cele care ”zboară” atunci când tragi apa la toaletă.

ADVERTISEMENT

Femeile trebuie să știe că unul dintre obiectele pe care ele le adoră este un adevărat focar de bacterii. Clasica poșetă este plină de bacterii, atât la interior, cât și la exterior.

Faptul că este pusă în anumite locuri, pe jos sau pe diferite suprafețe nu face decât să crească nivelul de bacterii de la nivelul genții. Potrivit cespun.eu, nici interiorul nu este mai sigur, căci aici se află E.coli, dar și alte bacterii.

Ultimul, dar nu cel din urmă obiect care este mult mai murdar decât un vas de toaletă, se găsește în magazinele de pretutindeni. Este vorba despre ecranul cântarelor din supermarketuri. Aceste ecrane sunt atinse zilnic de mii de persoane, ceea ce înseamnă că are loc un schimb constant de bacterii.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii