Cele 5 lucuri pe care ar trebui să le rezolve Leonardo la Milan

Ionut Neamţu    Claudiu Surmei   
în Serie A
23/07/2018, 18:37
Cele 5 lucuri pe care ar trebui să le rezolve Leonardo la Milan GALERIE FOTO
Leonardo așteaptă să fie numit antrenor la AC Milan

Leonardo este foarte aproape să preia funcția de antrenor la AC Milan. Dacă va fi numit antrenor al milanezilor, Leonardo va trebui să rezolve mai multe probleme cu care se confruntă clubul italian în acest moment. În primul rând, Leonardo va trebui să își reconsolideze relația cu fanii, după ce perioada petrecută la rivala Inter a fost catalogată drept trădare de suporterii lui AC Milan.

Leonardo va trebui să aducă un atacant la Milan

Leonardo trebuie să aducă la club un jucător de atac, pentru a rezolva problema din ofensivă. Alvaro Morata este dorit în Italia, dar pe listă se află și Higuain. Tehnicianul va avea nevoie de multă răbdare, pricepere și fantezie pentru a reuși un transfer. Antrenorul va avea resurse aproape infinite și va trebui doar să își exploateze calitățile diplomatice atât cu jucătorii pe care îi dorește, cât și cu echipele la care aceștia joacă.

Trebuie să rezolve problema portarilor

Milan a plecat în SUA pentru un turneu de pregătire. Are în lot 3 portari: Gianluigi Donnarumma, Reina și Antonie Donnarumma. Contractele lor valorează 20 de milioane de euro brut, cifra fiind disproporționată între cei 3. O problemă apărută din cauza vechii conduceri, care l-au văzut titular pe spaniol. Gianluigi Donnarumma, deși este tânăr, a prins meciuri la națională și este o opțiune serioasă. Leonardo va trebui să decidă ce are de făcut în privința lor.

Bonucci va pleca la PSG

Bonucci a plecat cu restul echipei în SUA pentru turneul de pregătire, dar nu este sigur câte minute va juca acesta pentru Milan, el fiind tot mai aproape de o mutare la PSG. Acesta va fi primul obiectiv al lui Leonardo, să negocieze la sânge cu francezii. Având în vedere că Bonucci a venit la Milan pe 42 de milioane de euro, prețul de vânzare nu poate fi acum mai mic de 35 de milioane. Milanul va economisi bani frumoși dacă Bonucci va pleca, având în vedere că angajamentul lui ajunge, cu tot cu bonusuri, la 10 milioane de euro pe sezon.

Leonardo trebuie să facă din AC Milan o forță

Este o perioadă ciudată și în același timp interesantă pentru AC Milan. Munca lui Leonardo pornește direct de sus. Brazilianul va trebui să lucreze într-un ritm rapid și să găsească cele mai bune strategii pentru a-și îndeplini obiectivele în Italia. Milanezii vor aborda noul sezon pe mai multe fronturi, iar Leonardo trebuie să facă față cu brio.

Strategie pentru vânzări

Un capitol la care Leonardo trebuie să se facă remarcat este cel al transferurilor. Cel mai probabil, de la Milan vor mai pleca și alți jucători, pe lângă Bonucci. Nikola Kalinic, Carlos Bacca și cel mai probabil Andre Silva urmează să fie puși pe lista de transferuri.

Închide ×