În ultimii ani, mașinile hibrid au trecut prin multe schimbări. Șoferii par din ce în ce mai dispuși să urce la volanul unui asemenea automobil, însă, mecanicii cu experiență trag un semnal de alarmă. Nu toate hibridele sunt o investiție bună.
Mașinile fac parte din viața noastră. Fie că vrem sau nu să acceptăm, există persoane care au devenit dependente de automobile. Acestea nu doar că ușurează viața multora, însă, în unele situații, sunt de-a dreptul indispensabile.
Industria auto a ținut pasul cu vremurile, dar și cu pretențiile șoferilor. În anul 2000, a fost lansată Toyota Pryus, un model hibrid care a stârnit ”apetitul” șoferilor pentru astfel de automobile. De atunci și până în prezent, am asistat la multe schimbări.
În continuare, mașinile hibrid ocupă locuri fruntașe în topul preferințelor șoferilor. Însă, cum știi dacă mașina aleasă este cea bună sau la ce trebuie să fii atent dacă vrei să faci o astfel de achiziție? La aceste întrebări, a răspuns Mateo, un mecanic cu experiență, pentru gobankingrates.com
Potrivit unui mecanic cu peste 10 ani de experiență, unul dintre modelele pe care ar trebui să le eviți este Ford Escape Hybrid. Chiar dacă pare o alegere bună, mai ales că are un consum decent de combustibil, acest model de mașină vine la pachet cu un mare minus. Și anume, sistemul de baterie care este slab și costă foarte mult înlocuirea lui. În plus, unele modele, în special cele fabricate între 2005 și 2012, au probleme la transmise și defecțiuni electrice.
Un alt model pe care mecanicul nu l-ar recomanda este Nissan Rogue Hybrid. Acesta a fost retras din producție din cauză că avea numeroase probleme de software și transmisie. Cei care l-au cumpărat deja, se vor confrunta cu dificultăți în găsirea pieselor de schimb, iar reparațiile ar putea fi din ce în ce mai costisitoare.
Nici Cevrolet Malibu Hybrid nu se numără printre preferatele mecanicilor cu experiență. Deși are o rulare bună, acest model nu pare a fi o investiție înțeleaptă. Sistemul de comunicare start-stop poate ceda, iar reparațiile sunt destul de costisitoare.
”Problema cu Malibu Hybrid este că are o valoare de revânzare scăzută și un suport limitat pentru reparații. GM nu s-a implicat în dezvoltarea hibridelor așa cum au făcut Toyota sau Honda, așa că este dificil să găsești mecanici specializați pentru aceste modele.”, a spus mecanicul.
Hyundai Sonata Hybrid este o altă mașină care ar putea cauza probleme posesorilor. Fiind una dintre versiunile timpurii ale brandului, aceasta are anumite minusuri, în special la motor. Transmisia și componentele hibride nu au fost fiabile, iar mulți șoferi s-au văzut nevoiți să facă schimbări înainte de a ajunge la 160.000 de kilometri.
Ultimul model pe care mecanicul nu l-ar recomanda este Chrysler Pacifica Hybrid. Acest minivan a fost de multe ori chemat în service din cauza numeroaselor probleme legate de sistemul electric și de baterie.