Cum scapi de durerile de cap? Multe persoane apelează la tratamente pe bază de medicamente, dar acestea pot fi combătute și cu ajutorul remediilor naturiste, precum ceaiurile. Vitaminele în care sunt bogate astfel de băuturi elimină problema.
Durerile de cap sunt o consecință a mai multor factori, precum stresul, oboseala sau lipsa somnului. De asemenea, ele pot apărea și din cauza unor carențe de vitamine. Lipsa magneziului sau a vitamnei D din corp își spun cuvântul.
Ceaiul de roiniță poate fi foarte util petru a nu te mai confrunta cu dureri de cap. Roinița are efect analgezic și antispastic, stimulând circulația sângelui. Contribuie și la ameliorarea stresului și creează un echilibru psiho-emoțional.
Ceaiul de lavandă de asemenea este de mare ajutor. El calmează organismul și te ajută să ai o gândire mai limpede. Combate durerile de cap și migrenele fiind bun de consumat acum în sezonul rece. El reduce și tensiunea și pofta de dulce pentru cei care vor să scape de această senzație.
Ceai din scoarță de salcie ați consumat vreodată? Dacă nu, ați face bine să-l includeți în rutina voastră, în special când aveți dureri de cap. Conține și acid salicilic care se folosește pentru fabricarea aspirinei. Așadar, este mai mult decât un simplu ceai.
Ceaiul de mușețel are și el un efect calmant, la fel ca ceaiul de lavandă. Reglează și sistemul digestiv, reducând balonarea. Scade și nivelul de cortizol și alungă rapid febra sau răceala. Îți redă imunitatea de care ai nevoie și te ține departe de viroze.
Încearcă și ceaiul de ghimbir. Proprietățile sale sunt de obicei unele anti-inflamatorii, deci te vor ajuta să scapi și de durerea de cap sau de migrene, dar și să nu mai simți durere în corp. Este ideal pentru micul dejun sau pentru masa de prânz.
Ceaiul de mentă elimină probleme legate de durerea de cap, dar are și efect hipotensiv, calmant, antiinflamator, vasodilatator, ușor sedativ, relaxant și tonic. Este unul dintre cele mai populare și aromate ceaiuri contra durerilor de cap.
Ceaiul de sunătoare este recomandat de către specialiști în mod special pentru sistemul hepato-biliar, dar are și efect calmant, antispatic, antiinflamator și analgezic. Se poate bea la micul dejun, prânz, cină, dar poate fi și o gustare între mese.