Sporturi

Cele 8 jucătoare calificate la Turneul Campioanelor! Cum arată urnele pentru cele două grupe după retragerea Simonei Halep

18.10.2018 | 10:32
Cele 8 jucatoare calificate la Turneul Campioanelor Cum arata urnele pentru cele doua grupe dupa retragerea Simonei Halep

Care sunt cele opt jucătoare calificate la Turneul Campioanelor şi cum arată cele două grupe. Simona Halep este prima jucătoare calificată la Singapore, însă sportiva noastră s-a retras de la SingaporeSportiva noastră s-a retras şi de la Kremlin Cup spunând că sănătatea este pe primul loc. Totuşi, Simona a declarat încă de la Moscova că dacă nu va putea evolua în capitala Rusiei, este prea puţin probabil să joace la Singapore: “Dacă nu voi putea juca aici, nu cred că o voi face nici la Singapore, e distanța prea mică. Nu știu sigur dacă voi juca, dar cu siguranță voi lua cea mai bună decizie pentru sănătatea mea”.


UPDATE, 18 octombrie, ora 10:33. Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor! În locul ei, în competiţia de la Singapore va evolua Kiki Bertens, olandeza care a învins-o în finala de la Cincinnati. 

Astfel, cele 8 jucătoare care vor participa la Turneul Campioanelor sunt: Angelique Kerber, Naomi Osaka, Caroline Wozniacki, Petra Kvitova, Sloane Stephens, Elina Svitolina, Karolina Pliskova şi Kiki Bertens.


În cazul în care va alege să intre pe teren, liderul mondial din WTA va avea o misiune extrem de grea din două motive: 1. Nu este refăcută complet, iar durerile din zona lombară pot reapărea în orice moment şi 2. La Turneul Campioanelor nu există adversare accesibile, chiar dacă Simona are bilanţ pozitiv cu majoritatea sportivelor calificate anul acesta la Singapore. Simona Halep, Angelique Kerber, Naomi Osaka, Caroline Wozniacki, Petra Kvitova, Sloane Stephens, Elina Svitolina şi Karolina Pliskova sunt cele mai bune opt jucătoare care se vor bate anul acesta pentru trofeul cel mare acordat la “ultimul bal al sezonului”.

Cum arată urnele cu cele opt jucătoare calificate distribuite în cele două grupe la Singapore

Tragerea la sorţi de la Singapore va avea loc pe 19 octombrie în cadrul complexului Sands Expo şi Convention Centre, iar cele opt jucătoare vor fi distribuite în cele două grupe (roşie şi albă), iar în funcţie de rezultatul tragerii la sorţi, Simona Halep va intra pe teren în primul meci la Turneul Campioanelor duminică, 21 octombrie, sau luni, 22 octombrie. Mai apoi, indiferent de rezultatul primei partide, ea va mai disputa încă două meciuri, cu celelalte adversare rămase în grupa ei.

Semifinalele se vor disputa pe 27 octombrie, iar marea finală va avea loc pe 28. Primele două sportive din grupa lor se califică în penultimul act, unde se vor înfrunta în sistem încrucișat, învingătoarea unei grupe cu ocupanta poziției secunde din cealaltă grupă. Cele două câștigătoare ale semifinalelor vor lupta pentru trofeu, dar şi pentru premiul uriaş pus la bătaie. Cel mai bun rezultat obţinut de Simona la Singapore a fost finala disputată în 2014 cu Serena Williams, finală pe care a pierdut-o.

Cea mai uşoară şi cea mai grea grupă pentru Simona Halep

Simona Halep şi Angelique Kerber, primele două jucătoare calificate la Turneul Campioanelor anul acesta, vor fi desemnate capi de serie, ceea ce înseamnă că nu se vor întâlni în grupe. Cu nemţoaica, Simona are un bilanţ pozitiv, 6 victorii şi 4 înfrângeri, însă toate meciurile disputate de cele două au fost adevărate bătălii care s-au întins pe duratele mai des întâlnite în circuitul masculin de tenis. Mai apoi, Naomi Osaka, deşi o conduce cu 4-1 la întâlnirile directe, nipona va încerca din răsputeri să-şi respecte statutul de câştigătoare de Grand Slam şi să facă o figură frumoasă la prima ei prezenţă la Singapore. De altfel, românca a declarat de curând că Naomi este capabilă să surprindă la Turneul Campioanelor.

Cea de-a patra jucătoare calificată, Caroline Wozniacki, este cu siguranţă un pericol real pentru sportiva noastră. S-a impus de 5 ori în faţa Simonei şi a cedat de doar 2 ori, însă majoritatea partidelor jucate de cele două s-au decis în set decisiv. Mai apoi, Petra Kvitova, pe care Simona o conduce cu 3-1, ar putea fi o adversară mai accesibilă pentru sportiva noastră. Cehoaica vine după o înfrângere clară în circuit, 2-6, 1-6 cu Gavrilova, dar un eşec nu poate însemna neapărat destabilizarea mentală pe final de sezon. Ce echipament va avea Simona Halep la Turneul Campioanelor 2018.

După Kvitova, Sloane Stephens este sportiva care pare o carte uşor de câştigat pentru Simona. Românca a înregistrat de-a lungul timpului 7 victorii şi 2 înfrângeri în faţa americancei. După Stephens, cea de-a şaptea jucătoare calificată este Elina Svitolina, care este printre puţinele tenismene prezente la Singapore care au bilanţ pozitiv cu Simona: 4-3. Ultima calificată, Pliskova, s-a impus de doar două ori în faţa Simonei, sportiva noastră impunându-se în faţa cehoaicei de şase ori. Aşadar, o grupă favorabilă pentru Simona ar putea fi alcătuită din Petra Kvitova, Sloane Stephens şi Karolina Pliskova.