Life

Cele cinci alimente banale care scad inflamația din organism. Carmen Brumă le recomandă

Carmen Brumă a enumerat cele cinci alimente banale care scad inflamația din organism. Sunt accesibile și pot fi consumate regulat.
29.10.2024 | 17:02
Cele cinci alimente banale care scad inflamatia din organism Carmen Bruma le recomanda
Cele cinci alimente banale care scad inflamația din organism, recomandate de Carmen Brumă. Sursa foto: Facebook, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Carmen Brumă a spus care sunt cele cinci alimente banale care scad inflamația din organism. Sunt accesibile pentru multe persoane și pot fi consumate regulat. Au mai multe beneficii pentru sănătate.

Cinci alimente banale care scad inflamația din organism. Sunt recomandate de Carmen Brumă

Anumite alimente pot fi foarte eficiente pentru reducerea inflamației din organism. Consumul acestora poate avea efecte uimitoare pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Carmen Brumă a realizat un top al alimentelor antiinflamatoare pe care le poți consuma regulat. Printre acestea se numără peștele gras, dar și un condiment.

Peștele gras conține acizi grași Omega 3 EPA și DHA, care pot contribui la reducerea inflamației prin reducerea nivelului de proteină C reactivă, care este un marker al inflamației din organism.

ADVERTISEMENT

Un alt aliment care poate fi consumat pentru a reduce inflamația este bulionul. Este utilizat în prepararea mai multor feluri de mâncare, precum ciorbele.

ADVERTISEMENT

“Banalul bulion conține licopen, un antiinflamator dovedit. Există mai mult licopen în bulion, în varianta preparată termic decât în roșii, cam cu 35%”, a precizat Carmen Brumă pe Instagram.

Afinele sunt, de asemenea, recomandate de specialistă datorită conținutului lor bogat în antocianine. Aceștia sunt, de fapt, pigmenții care le dau culoare acestor fructe, dar au și un caracter antiinflamator, în același timp.

ADVERTISEMENT

Un condiment folosit în multe feluri de mâncare, încă din cele mai vechi timpuri, este recomandat de Carmen Brumă datorită faptului că ajută la reducerea inflamației din organism. Este vorba despre turmeric.

“Turmericul, un antiinflamator folosit încă din antichitate. Îl puteți folosi sub formă de supliment sau condiment.

Trebuie să știți că el are o problemă de absorbție în fluxul sangvin, de aceea trebuie asociat cu piperina din piper și cu o sursă de grăsime. Adăugarea unei surse de grăsime este eficientă și pentru licopen”, a mai spus partenera lui Mircea Badea.

Ardeiul gras reprezintă o sursă bună de vitamina C, dar este util și pentru a reduce inflamația din organism.

“Ardeiul gras este o sursă bună de vitamina C, dar atunci când vorbim de inflamație ne interesează conținutul de quercitină și luteolină, doi polifenoli cu caracter antiinflamator.

Eliminarea kilogramelor în plus contribuie la scăderea inflamației”, a mai explicat Carmen Brumă în clipul video postat pe pagina sa.