Life

Cele cinci alimente care îți dau o stare de somnolență după ce le mănânci. Ajungi să te simți obosit, deși crezi că îți vor da energie

Cinci alimente care îți creează o stare de somnolență după ce le-ai consumat. Nu îți oferă energie, deși le mănânci pentru asta.
21.03.2024 | 09:33
Cele cinci alimente care iti dau o stare de somnolenta dupa ce le mananci Ajungi sa te simti obosit desi crezi ca iti vor da energie
Cele cinci alimente care îți dau o stare de somn după ce le mănânci. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Energia este necesară pentru ca să fim eficienți pe parcursul a 24 de ore, mai ales dacă avem atribuții importante, care nu suportă amânare sau anulare. De multe ori, tindem să ne luăm starea de bine din hrană, însă, tot adesea, aceasta mai mult ne creează o senzație de oboseală.

Cinci alimente pe care să le eviți. Îți dau o stare de oboseală

Un stil de viață sănătos este cel mai util pentru organismul nostru. Dacă îți dorești să scapi de starea de oboseală, iar în loc să fii tot timpul energic, trebuie să nu mai incluzi în meniul zilnic un număr de cinci alimente. Vei vedea rapid schimbările.

ADVERTISEMENT

Unul dintre produsele alimentare care îți oferă senzația de somn este ovăzul. Este de obicei parte din micul dejun și dintr-un meniu de dietă. Aflați că este bogat în triptofan, o substanță care favorizează apariția unui somn profund. Dacă vei mânca un bol de cereale dimineața, până la prânz vei începe deja să caști.

Bananele, unele dintre fructele cele mai consumate, te pot stoarce de energie. Îți dau o nevoie de somn deoarece conțin potasiu, o substanță care este responsabilă pentru producerea melatoninei. Aceasta contribuie la un somn odihnitor.

ADVERTISEMENT

Prunele uscate, o sursă de vitamina B6, la fel contribuie la senzația de odihnă. Abia te mai poți concentra apoi asupra activităților tale. Drept urmare, nu le mai mânca decât dacă îți este foarte poftă sau dacă vrei să dormi.

Totodată, dacă nu intenționați să adormiți în timpul zilei, încercați să nu mai introduceți în micul dejun nici kiwi. Carotenoizii din acest fruct dulce-acrișor au acest efect, de liniștire a organismului, oferindu-i nevoie de odihnă.

ADVERTISEMENT

Te mai poți simți obosit și din cauza peștelui gras. Somonul, alături de scoici, ton și alte fructe de mare, care deși sunt benefice pentru sănătate, datorită vitaminei D pe care o au și a acizilor Omega 3, nu ajută organismul să regleze producția de serotonină. După un prânz cu pește roșu, nu este exclus să vreți să dormiți, relatează actualno.com.

Alimentul verde din care poți obține o băutără ce îți oferă energie pentru întreaga zi

Pentru o energie pentru întreaga zi poți consuma o băutură dintr-un aliment verde. Este vorba despre o legumă adesea introdusă în preparatele culinare, pătrunjelul. Băutura din pătrunjel are efect precum cel al cafelei și este invenția medicului român Virgiliu Stroescu.

ADVERTISEMENT

”Cafeau din pătrunjel” i se mai spune acestui smoothie, de fapt, care este compus din următoarele ingrediente: două legături de pătrunjel, o lingură de miere de albine, o lămâie bio, o lingură de ulei de măsline și jumătate de litru de apă. Bine spălate, se pun toate într-un blender, iar la final puteți savura ”licoarea” minune cu plăcere.

”Când bei un pahar de acesta, indiferent de cât de obosit ești și cât de trist ești, și amărât, simți întâi un fel de zguduitură în corp, se ridică părul și, după un sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”, a declarat reputatul doctor în emisiunea ”Dincolo de aparențe”, de pe Antena Stars, potrivit Spynews.

ADVERTISEMENT