Editoriale

Cele cinci minute ale lui Pintilii

Pintilii sare la cap cu fundaşul dreapta al Legiei – e imposibil să-l şi pronunţi, nu doar să-l scrii pe Rzezniczak – şi rămîne la pămînt. Se ţine cu mîinile de cap, Rizzoli opreşte...
21.08.2013 | 23:50
Cele cinci minute ale lui Pintilii

Pintilii sare la cap cu fundaşul dreapta al Legiei – e imposibil să-l şi pronunţi, nu doar să-l scrii pe Rzezniczak – şi rămîne la pămînt. Se ţine cu mîinile de cap, Rizzoli opreşte partida, camera se focalizează pe stelistul aflat pe gazon. Are capul spart, sîngele îi intră în ochi, coechipierii se sperie, apare maşinuţa. Pintilii primeşte îngrijiri, un bandaj roz îi acoperă capul de jur împrejur. Abia i se văd ochii. Minutul 42. Era a doua veste proastă pentru Reghecampf în decurs de cinci minute. Şi tot în dreptul lui Pintilii. Prima oară un galben prostesc luat de Mihai pentru un fault în jumătatea adversă, cartonaş care-l scotea din calcule pentru returul de la Varşovia, apoi această accidentare. Şi de aici s-a dereglat totul.

Pentru că prima jumătate de oră a meciului ne-a încălzit de asemenea manieră că ne puneam doar problema cîte la zero le dă Steaua. Brusc, scurtcircuitul. Pintilii practic s-a scos din joc. Reghecampf nu avea ce face la revenirea de la cabine decît să elimine riscul. Şi l-a eliminat. A ieşit Pintilii, a intrat Prepeliţă. Linia Stelei s-a mutat cu măcar 10 metri mai spre poarta lui Tătăruşanu. Plus că polonezii au intrat resetaţi. Plus că Prepeliţă şi-a continuat şi pe teren încălzirea neterminată în pauză. Plus că Latovlevici chiar a vrut să ne convingă că poate fi circar şi în meciuri oficiale, nu doar la antrenamente. Nu a fost decît o problemă de timp pînă cînd Legia a marcat. Golul care atîrnă al naibii de greu în această dublă de calificare. Steaua a respirat tot mai greu. A sufocat-o reuşita lui Kosecki, băieţaşul care se bucură parcă la fel ca părintele său cînd juca pentru Atletico Madrid sau Galatasaray.

Se pleacă de la 1-1 în infernul de la Varşovia, pentru că bara nu l-a ajutat pe Bourceanu, iar trasorul lui Popa din finalul gîlgîind de adrenalină l-au protejat pe Kuciak. Nu e nevoie de ceva imposibil, nu e cazul să discutăm despre minuni, e chestie de nerv, de determinare, de şansă. Cîte puţin din fiecare au lipsit Stelei pe Arena. Acel puţin pe care îl ai sau nu îl ai cînd totul se joacă pe un fir subţire şi depinzi de orice amănunt.

La Varşovia e nevoie de mai mulţi Bourceni, de mai mulţi Cristi Tănase, de mai puţini Latovlevici, de acelaşi Piovaccari. Unii zic că e nevoie şi de Chiricheş. Este, într-adevăr, dar la cum a jucat Gardoş problema nu a fost acolo, la stoperi, ci puţin mai în faţă. Fără cele cinci minute ale lui Pintilii, acum discutam despre returul pornit din avantaj Steaua.

Pe Pepsi Arena, Steaua nu are voie să fie Molde. Altfel dă de ea în Europa League.

Tags: