Fotbal international

Cele cinci motive care au provocat ruptura dintre Lionel Messi şi Barcelona. De unde a pornit scandalul de pe “Camp Nou”

26.08.2020 | 11:09
Cele cinci motive care au provocat ruptura dintre Lionel Messi si Barcelona De unde a pornit scandalul de pe Camp Nou
ADVERTISEMENT

Cotidianul catalan Sport prezintă miercuri care ar fi cele cinci motive care au provocat ruptura dintre Lionel Messi şi Barcelona. Vestea posibilei plecări a starului argentinian de pe Nou Camp a provocat adevărată revoluţie în capitala Cataloniei, în pofida restricţiilor impuse de autorităţi din cauza noului val pandemic de covid 19.

Mii de suporteri au ieşit pe străzi în plină noapte, pentru a protesta faţă de conducerea clubului, considerată a fi principala vinovată atât de dezastrul existent ca şi performanţe sportive dar, mai ales, de îndepărtarea simbolului echipei.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a trimis un fax clubului, solicitând dreptul de a pleca gratis, conform unei clauze din contract, însă şefii clubului susţin că argentinianul nu se va mişca decât dacă se va achita clauza de eliberare, în valoare de 700 milioane euro, întrucât varianta cu plecarea gratuită a fost posibilă doar până la 30 mai.

Messi a avut motive serioase să ceară plecarea

Cu siguranţă va urma un război juridic între reprezentanţii jucătorului şi conducerea clubului, fiecare parte susţinând că dreptatea e de partea sa. Ceea ce părea până nu de mult o utopie este acum cea mai teribilă veste primită de suporterii Barcei.

ADVERTISEMENT

În opinia celor de la Sport prima cauză o constituie lipsa feelingului dintre Messi şi preşedintele Josep Bartomeu. Jucătorul a semnat prelungiri de contracte, a apărut la şedinţe foto, dar totul a fost pentru ochii lumii, în realitate relaţia dintre cei doi fiind una proastă.

Deranjat de demiterea lui Ernesto Valverde

Al doilea motiv este demiterea neaşteptată în timpul sezonului trecut a antrenorului Ernesto Valverde, cu care Messi era în relaţii optime. Numirea lui Quique Setien a fost o decizie catastrofală şi a fost amplificată de relaţia deloc amiabilă dintre Messi şi noul antrenor.

ADVERTISEMENT

Strategia de mercato a fost un fiasco uriaş. După plecarea lui Neymar, cu care Messi se înţelegea foarte bine alături de Luis Suarez, banii investiţi au fost cheltuiţi cu nechibzuinţă, Dembele, Coutinho şi Griezmann costând enorm şi neridicându-se niciunul la nivelul lui Neymar.

Nu l-a convins proiectul prezentat de Ronald Koeman

Modul în care a fost anunţat Luis Suarez să îşi caute echipă, după ce atacantul uruguayan ani de zile a fost al doilea marcator al echipei după Messi l-a înfuriat şi l-a dezgustat pe argentinian, foarte bun prieten cu jucătorul pus pe liber cu atâta brutalitate.

ADVERTISEMENT

În fine, proiectul pe care i l-a prezentat antrenorul Ronald Koeman, recent numit în locul lui Quique Setien, nu l-a convins în nici un fel pe Messi, care la 33 de ani doreşte să mai câştige încă trofee, atât cu echipa cât şi individual.

ADVERTISEMENT