Sport

Cele cinci motive pentru care Gigi Becali va renunţa la FCSB doar când se va retrage la mănăstire!

Gigi Becali a declarat că este dispus să renunţe la FCSB, să îşi ia jucătorii şi să finanţeze o altă echipă din Liga 1. FANATIK vă prezintă cinci motive pentru care patronul FCSB nu va ceda echipa.
18.11.2021 | 20:12
Cele cinci motive pentru care Gigi Becali va renunta la FCSB doar cand se va retrage la manastire
Gigi Becali şi sigla FCSB. Sursa: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

La FCSB a fost un adevărat cutremur în pauza meciurilor internaţionale. Edi Iordănescu a plecat de la club după un conflict cu Gigi Becali. Motivul pentru care antrenorul a plecat de la club îl reprezintă o declaraţie a patronului care a spus că “fac ceva pe contractul ăla”, afirmaţie care l-a deranjat teribil pe tehnician.

Gigi Becali a promis că vinde echipa pentru 10 milioane de euro

Suporterii din Peluza Nord i-au ţinut partea lui Edi Iordănescu şi i-au cerut lui Gigi Becali să vândă echipa şi să plece. Ultraşii au scris chiar mesaje de ameninţare la adresa patronului pe zidurile de la palat şi la baza sportivă din Berceni.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a promis lui Gheorghe Mustaţă, liderul suporterilor de la Peluza Nord, că este de acord să renunţe la echipă în momentul în care va veni cineva să preia societatea în schimbul a 10 milioane de euro:

”Suporterii au zis că le-am luat ce iubeau ei cel mai tare. Bine, mă, dați-mi 10 milioane, îmi iau jucătorii și le dau echipa așa cum am luat-o. Eu nu dau echipa, dau societatea, clubul, pe 10 milioane, dar jucătorii îi iau.

ADVERTISEMENT

Cu drag primesc un investitor, dar cine vine? Nu vedeți ce-i la Dinamo? Suporterii să aducă 10 milioane și gata. Dau clubul fără jucători. Vând și mă duc la altă echipă. Fac FCSB 2, să vedem cum rămân CSA și FCSB fără nimic, că oamenii tot la mine vin, că-i am pe Coman, Tănase”, a spus Becali.

Cinci motive pentru care Gigi Becali va renunţa la FCSB doar când se va retrage la mănăstire

FANATIK vă prezintă cinci motive pentru care Gigi Becali va renunţa la FCSB doar când se va retrage la mănăstire şi nu în viitorul apropiat:

ADVERTISEMENT

1. Coeficientul istoric, coeficientul UEFA şi expunerea internaţională. Dacă va pleca de la FCSB, Gigi Becali trebuie să o ia de la zero şi în Europa. Roş-albaştrii beneficiază de un coeficient istoric (UEFA consideră FCSB continuatoarea Stelei şi câştigătoare de Cupa Campionilor), dar şi de un coeficient UEFA care până acum i-a asigurat statutul de cap de serie în tururile preliminare ale competiţiilor europene.

Este drept că FCSB a pierdut mult din “zestrea” de coeficienţi în ultimele sezoane, însă pe plan internaţional, FCSB se bucură de o expunere importantă, fiind considerată continuatoarea Stelei, echipă care a câştigat trofeul în 1986 şi a mai jucat o finală în 1989.

ADVERTISEMENT

Datorită echipei, Gigi Becali se bucură de o expunere uriaşă în mass-media din România

2. Mediatizarea. Gigi Becali se bucură de o mediatizare uriaşă. Pentru mass-media de sport autohtonă, FCSB reprezintă cel mai important subiect şi tot ceea ce se întâmplă la echipă şi tot ceea ce spune patronul este publicat în toată presa. Astfel, Gigi Becali se bucură de o expunere uriaşă în mass-media sportivă din România, fiind unul dintre cele mai cunoscute personaje din ţară, fiind propulsat în această poziţie încă din 2003 când a devenit patronul Stelei. Dacă Gigi Becali va renunţa la FCSB şi va prelua o altă echipă din Liga 1 (Botoşani, Voluntari, Clinceni) riscă să cadă în desuetudine şi interesul presei va fi unul scăzut.

3. 10.000.000 de euro. Practic, sunt 10 milioane de motive pentru care Gigi Becali nu va renunţa la FCSB. Este foarte greu de crezut că va apărea un investitor minune sau că fanii din Peluza Nord vor reuşi să adune în termen scurt această sumă pentru a prelua o societate comercială fără jucători. Asta în condiţiile în care există un război de identitate între CSA Steaua şi FCSB, în care fiecare revendică faptul că este continuatoarea echipei Steaua.

Patronul este un om orgolios. Vrea să fie mereu în prim plan, să conducă, să facă schimbările

4. Suporterii. Deşi a spus în repetate rânduri că nu îl interesează fanii, Gigi Becali pierde milioane de susţinători ai echipei. Chiar şi după ce a pierdut în instanţă numele şi marca Steaua, FCSB a rămas cea mai iubită echipă din România. Dacă se va muta la o altă formaţie, Gigi Becali va pierde toţi suporterii. Iar patronul este un om orgolios. Vrea să fie mereu în prim plan, să conducă, să facă schimbările. La orice altă echipă ar investi, Gigi Becali nu ar mai fi în prim plan.

5. Business. Una dintre principalele surse de profit ale lui Gigi Becali este vânzarea de jucători. Faptul că deţine cea mai cunoscută echipă din România îl ajut pe patron să încaseze sume mai mari pentru jucători. FCSB este echipa care a vândut cel mai scump în vest. Doar în ultimul an, Gigi Becali a încasat 13 milioane de euro în schimbul lui Dennis Man şi 3,5 milioane de euro pentru transferul lui Olimpiu Moruţan. Dacă va prelua, Clinceni sau Voluntari, Becali nu va putea vinde la aceleaşi sume ca şi la FCSB.

Giovani Becali: “FCSB rămâne în inima lui, una dintre plăcerile lui”

Având în vedere aceste argumente, este foarte posibil ca Gigi Becali să renunţe la FCSB doar în momentul în care va hotărâ să se retragă la mănăstire, aşa cum a promis în urmă cu ceva timp.

Giovani Becali, vărul lui Gigi, a declarat că încă este devreme să vorbim de o retragere a patronului FCSB. Celebrul impresar a spus că este posibil ca acest lucru să se întâmple în viitor, însă cel puţin deocamdată, FCSB rămâne una dintre plăcerile lui.

„Asta e viața lui: biserica, familia, FCSB. Mai încolo, mai spre bătrânețe, știu eu, e una dintre plăcerile lui. Poate, dar încă e devreme. Are fete de măritat, e mai tânăr decât mine. Eu nu bat încă în retragere, nici el așa curând. Biserica e o pasiune a lui, a intrat în viața lui. Nu face altceva decât rugăciuni, biserică și slujbe. Oricum el e retras, iese mai puțin la TV, nu mai are chef, dar FCSB rămâne în inima lui, una dintre plăcerile lui”, Giovani Becali. 

  • 10.000.000 de euro cere Gigi Becali pentru a vinde FCSB (fără jucători)
  • 63 de ani are Gigi Becali

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 2,10 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT