Obezitatea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale prezentului. Factorii care duc la obezitate sunt diverși. Din fericire, această problemă poate fi ținută la distanță cu ajutorul a două alimente, spun specialiștii.
Obezitatea este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Neglijată, aceasta poate duce la apariția unor alte afecțiuni grave, precum boli de inimă, diabet sau anumite tipuri de cancer.
De obicei, există mai mulți factori care duc la apariția obezității. Cei mai mulți dintre ei țin de componenta genetică, dar există și anumite obiceiuri care favorizează obezitatea.
De asemenea, inclusiv factorii sociali și economici sunt puternic legați de obezitate. Un stil de viață sedentar, vârsta, lipsa somnului, dar și o alimentație nesănătoasă nu fac decât să influențeze obezitatea.
Este important să facem diferența între obezitate și excesul de greutate, căci acestea nu sunt unul și același lucru. Cea mai bună soluție împotriva obezității este pierderea în greutate care, de cele mai multe ori, nu este deloc ușoară.
În ultima vreme, s-au realizat numeroase studii care au demonstrat că obezitatea poate fi combătută cu ajutorul a două alimente. Consumate cu regularitate, aceste alimente contribuie la pierderea de grăsime.
Un studiu publicat în BBA – Molecar Bases of Disease susține că măslinele negre și coacăzele fac minuni împotriva obezității. Totul se datorează unui compus natural care tratează obezitatea și steatoza hepatică.
Acest compus se regăsește în mai multe alimente, însă, este întâlnit cu precădere în coacăze și măsline negre. Introdus în dietă, acesta contribuie semnificativ la pierderea în greutate, susțin cercetătorii de la Universitatea din Granada.
”Suplimentarea orală cu acest compus fenolic previne și reduce acumularea de grăsime albă și previne steatoza hepatică. În plus, îmbunătățește homeostazia glucozei prin reducerea rezistenței la insulină și a nivelurilor plasmatice ale peptidului inhibitor gastric.”, a spus una dintre coordonatoarele studiului.
Datorită acestui studiu, se ia în calcul ca aceste molecule să fie folosite inclusiv ca produs dietetic non-terapeutic. Însă, până atunci, cel mai important este faptul că acestea reduc țesutul adipos alb în obezitate.