Cercetătorii au observat că există anumite produse care sunt asociate cu o creștere semnificativă a activității undelor cerebrale beta. Cele două alimente care ne fac mai inteligenți sunt la îndemâna tuturor. Medicul Vlad Ciurea le recomandă pentru că sunt bune și nu au costuri foarte mari.
Vlad Ciurea, unul dintre cei mai cunoscuți doctori din România, vine cu sfaturi prețioase pentru populație. Neurochirurgul a dezvăluit că oamenii de știință au găsit două produse care au rolul de a ne face mai deștepți.
Acestea sunt cât se poate de banale. Cofeina este unul dintre acestea, fiind un alcaloid care este prezent în cafea. Studiile efectuate până acum au arătat că stimulează sistemul nervos central, îmbunătățind concentrarea și vigilența.
De asemenea, specialistul este de părere pulberea de cacao este un ingredient de mare ajutor atunci când vrem să învățăm. O cană de lapte cu cacao poate ameliora memoria pentru că anumiți compuși chimici din boabele de cacao protejează creierul împotriva demenței.
„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea și la oamenii mari, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare.
Da, ne ajută! Atât ea, cât și cacaua stimulează creierul. Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională”, a explicat medicul Vlad Ciurea, conform Adevărul.
Vlad Ciurea a mai transmis că oamenii trebuie să evite pe cât posibil alimentele cu grăsimi, sarmalele și prăjelile atunci când se apucă de învățat. Din păcate, acestea încarcă foarte mult stomacul și sângele nu mai ajunge la creier.
Mai mult decât atât, doctorul recomandă consumul de lecitină care este excelentă pentru memorie. Aceasta face parte dintre elementele care susţin celula nervoasă. Totodată, vitaminele și mineralele au rol important în învăţare.
„Dulce, dar nu zahăr. Dulce din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie. Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale.
Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă, totuși, nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr.
Da, se poate! Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a mai spus Vlad Ciurea, mai arată sursa menționată mai devreme.