Sărbătorile de iarnă au trecut, iar multe gospodine au început să facă curățenie. Dacă vrei ca întreaga ta locuință să strălucească, ai nevoie doar de două ingrediente banale și ieftine.
Curățenia este esențială într-o locuință. Casa este oaza de relaxare a fiecărei persoane, iar pentru a te simți bine, ordinea și curățenia trebuie să primeze.
Nu ai nevoie de soluții multe și scumpe pentru ca locuința ta să strălucească. Potrivit gospodinelor cu experiență, două ingrediente care se află deja în bucătăria ta vor face minuni.
Poate că nu multă lume știe, dar oțetul și coaja de lămâie sunt aliatul de nădejde împotriva murdăriei din locuință. Cele două ingrediente sunt eficiente, au multiple întrebuințări și, în plus, sunt și ieftine.
Oțetul este, de fapt, un dezinfectant natural. Dacă alegi să îl folosești în combinație cu coaja de lămâie, vei obține soluția perfectă pentru curățarea mai multor suprafețe.
Oțetul este unul dintre ingredientele ieftine care poate face mai mult decât să dea gust unor anumite preparate. În funcție de alte ingrediente cu care alegi să îl combini, poți obține diverse soluții, numai bune de curățat locuința.
De exemplu, dacă folosești oțetul împreună cu coaja de lămâie, vei obține o soluție cu care vei putea curăța masa sau chiuveta. Pentru asta, va trebui să cureți coaja de la o lămâie, iar peste ea să torni oțet. Se lasă totul pentru câteva zile deoparte, iar mai apoi, vei obține soluția ideală.
De asemenea, mai poți stoarce o lămâie, iar zeama rezultată o poți combina cu oțet alb. Astfel, vei obține o altă soluție, ideală pentru a curăța diverse suprafețe din casă, fără să le deteriorezi.
Oțetul în combinație cu sucul de lămâie este eficient pentru curățarea gresiei, a faianței sau a diverselor electrocasnice. Această soluție este ideală pentru curățarea petelor de pe aparatul de cafea sau din cuptorul cu microunde.
Oțetul alb mai poate fi folosit și pentru a elimina mirosurile neplăcute care se acumulează în frigider. Tot ce trebuie să faci este să amesteci oțet cu apă caldă, iar mai apoi, poți să pulverizezi în frigider. La final, totul se curăță cu o lavetă uscată.
Oțetul mai poate fi combinat și cu sare sau cu bicarbonat. Pasta astfel rezultată este eficientă în îndepărtarea petelor de pe covoare.