Care sunt cele două medicamente pe care nu este bine să le iei împreună. Dacă nu ții cont de asta, s-ar putea ca efectele adverse să fie unele nedorite.
Românii apelează des la medicamente, iar de multe ori, aleg să le administreze fără să se informeze suficient de bine. Unele pastile, chiar dacă par inofensive, nu trebuie luate împreună, căci pot declanșa efecte nedorite.
Nu doar medicamentele puternice se supun acestei reguli, ci și medicamentele recomandate pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate. Deși mulți cred că administrarea combinată a pastilelor le crește efectul, în realitate, pot exista reacții periculoase.
Nu multă lume știe, dar magneziul și relaxantele musculare nu se iau niciodată împreună. Ambele sunt recomandate pentru reducerea durerilor musculare, însă, cel mai bine este să optezi pentru o singură variantă, nu pentru amândouă.
Atât magneziu, cât și relaxantele musculare au propriile lor beneficii. Dacă sunt luate în același timp, efectul lor nu va fi cel așteptat. Cele două medicamente pot crește nivelul de relaxare al mușchilor, ceea ce poate duce la amețeli, slăbiciune musculară sau stări de somnolență excesivă.
”Atât magneziul, cât și relaxantele musculare, precum ciclobenzaprina, tizanidina sau baclofenul, acționează prin încetinirea semnalelor nervoase. Luate împreună, efectele lor se pot cumula, provocând somnolență extremă, amețeli, confuzie, tensiune arterială scăzută și slăbiciune musculară.”, a spus Dr. Patel, pentru Health Digest.
Magneziul are o mulțime de beneficii pentru organism, printre care se numără reducerea tensiunii arteriale și ameliorarea migrenelor. Acesta mai pot fi administrat și în caz de spasme musculare puternice, însă, niciodată în combinație cu un relaxant muscular.
Chiar dacă este disponibil fără rețetă medicală, magneziul nu este un medicament complet sigur, mai ales dacă este administrat împreună cu alte pastile. Pentru a sta departe de efectele neplăcute, este recomandat să vă adresați specialistului înainte de a combina orice medicamente între ele.