News

Cele două personaje care se luptă să-i ia locul lui Putin. Șeful spionajului ucrainean: ”Medvedev nu are nicio șansă”

Șeful spionajului ucrainean dezvăluie care sunt cele două personaje care se luptă să-i ia locul lui Vladimir Putin la Kremlin. Printre ele nu se află Dmitri Medvedev.
25.10.2022 | 20:43
Cele doua personaje care se lupta sai ia locul lui Putin Seful spionajului ucrainean Medvedev nu are nicio sansa
Personajele de la Kremlin care vor să-i ia locul lui Vladimir Putin. Dezvăluirile spionajului ucrainean. Sursa foto: meduza.io
ADVERTISEMENT

Șeful Serviciului de Informații din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina, Kirilo Budanov, a vorbit, într-un interviu acordat presei din țara sa, despre lupta de putere care se duce la Moscova.

Personajele de la Kremlin care vor să-i ia locul lui Vladimir Putin. Dezvăluirile spionajului ucrainean

Vladimir Putin încă pare a deține controlul în Federația Rusă. Lucrurile pot însă să se complice în cazul unui eșec, destul de probabil, pe frontul de luptă din Ucraina.

ADVERTISEMENT

În acest context geopolitic complicat, mulți oficiali de rang înalt și politicieni influenți ai Moscovei aspiră la postul de președinte al Rusiei.

Șeful serviciilor secrete militare ucrainene, Kirilo Budanov, a indicat doi lideri din anturajul lui Vladimir Putin care se luptă pentru a-i lua locul. Surprinzător sau nu, fostul președinte și premier al Rusiei, Dmitri Medvedev, nu se află printre ei.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu pentru publicația Ucraina Pravda, Budanov a spus că un personaj important care ar dori să-i ia locul lui Putin la Kremlin este directorul adjunct al Administrației Prezidențialee, Serghei Kirienko.

Acesta este considerat drept arhitectul politicii Kremlinului de anexare a teritoriilor ucrainene.

Încă din 2016, Putin l-a promovat în funcția de prim-adjunct al șefului administrației prezidențiale. De la invazia rusă în Ucraina, Kirienko a fost trimisul neoficial al lui Putin în teritoriile ocupate.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Nikolai Patrushev, un alt posibil succesor al lui Putin la Kremlin

Pe lângă Kirienko, Budanov a mai vorbit despre Dmitri Patrushev, fiul fostului șef al FSB Nikolai Patrushev, care are ”ipotetic” șanse să preia funcția de președinte. ”În primul rând, tatăl său este cel care vrea să-l vadă președinte”, a spus șeful spionajului militar ucrainean.

În ceea ce-l privește pe Dmitri Medvedev, una dintre figurile cele mai agresive în declarații de la Kremlin, Kirilo Budanov este ferm și spune că acesta nu are ”nicio șansă” de a reveni în fruntea statului.

ADVERTISEMENT

În prezent, Medvedev ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse.

ADVERTISEMENT