News

Cele două plaje de pe litoralul românesc unde nu e bine să faci baie în luna august. DSP Constanța anunță un val de E.coli aici

Autoritățile au prelevat probe de apa de mare din zona plajelor sălbatice. Cantități mari de E.coli au fost descoperite aici.
02.08.2024 | 11:21
Cele doua plaje de pe litoralul romanesc unde nu e bine sa faci baie in luna august DSP Constanta anunta un val de Ecoli aici
Plajele sălbatice de la Vadu şi Corbu, paradis al infecţiilor. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Direcția de Sănătate Publică Constanța au prelevat probe din zona plajelor Vadu și Corbu. În urma rezultatelor, autoritățile recomandă evitarea îmbăierii.

Cantități mari de E.coli în mare

DSP anunță că a prelevat probe din zona plajelor neamenajate din localitățile Vadu și Corbu. Au descoperit cantități mari de E.coli. Aceștia recomandă evitarea îmbăierii până la normalizarea situației.

ADVERTISEMENT

”În zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu din judeţul Constanţa, probele de apă de mare sunt neconforme, conţinând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli).

Având în vedere această situaţie, recomandăm evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localităţi, până la normalizarea situaţiei”, a anunţat DSP Constanţa.

ADVERTISEMENT

În continuare, Direcția de Sănătate Publică Constanța susține că va face probe de control care, ulterior, vor fi comunicate publicului.

Această situație nu afectează celelalte zone din stațiunile de pe litoralul Mării Negre, anunță instituția. Restul zonelor de îmbăiere sunt conforme și nu prezintă niciun pericol pentru populație.

ADVERTISEMENT

Unde a mai fost identificată bacteria E.coli

Anul trecut, concentrația de E.coli a fost de mii de ori peste limita admisă în multe stațiuni, inclusiv în Mamaia, Eforie-Nord și Năvodari. Biologii susțineau că acest fenomen este din cauza turiștilor care folosesc apa mării pe post de toaletă.

ADVERTISEMENT

Analizele periodice efectuate de DSP Constanța au arătat depășiri periculoase de bacterii E.coli în apă. În mod obișnuit, concentrația ar trebui să fie de ordinul zecilor, însă autoritățile au văzut rezultate de peste 30 de ori peste limită.

Bacteria E.coli poate produce infecții la nivelul tractului gastrointestinal, urinar, biliar, sistemului respirator, dar și la nivelul rănilor. Claudia Cambrea, medic primar la spitalul de boli infecțioase, a prezentat câteva simptome.

„Este vorba, în special, de infecţiile digestive, iar infecţiile digestive se manifestă prin febră, prin dureri abdominale, prin vărsături şi scaune diareice. În special la copiii mici, părinţii nu trebuie să aştepte foarte mult să-şi revină”, a declarat aceasta, pentru Observator.