Există niște produse ieftine care te scapă de șoareci și șobolani. Le găsești pe rafturile oricărui magazin și au efect instant. Dincolo de asta nu sunt nici dăunătoare și nici toxice pentru tine sau pentru familia ta.
Nimeni nu își dorește să găsească șoareci ori șobolani în casă. Din diferite motive însă, poate apărea și o astfel de problemă. Există însă soluții, unele chiar simple și naturale care ne pot fi de mare ajutor.
Un expert în curățenie a împărtășit un truc simplu și eficient care te scapă de șoareci și șobolani. În primul rând, înainte de toate e bine să știm că cele mai evidente semne ale rozătoarelor includ excrementele din casă aflate în colțurile dulapurilor și sertarelor.
De asemenea, mai pot fi observate hârtii și țesături mototolite sau găuri în locuri ciudate din casă, în pereți și podele sau în alte crăpături mici din pereți. Totodată, mirosul neplăcut poate fi un alt semnal, el find cauzat de urina rozătoarelor.
Iar dincolo de asta e bine să știm că atât șoarecii cât și șobolanii pot transmite boli. Drept urmare este important să scăpăm de ei, astfel încât să nu avem probleme în viitor. În ce mod și de ce avem nevoie?
Într-un interviu acordat pentru Express.co.uk, Carlos Garcia, fiul fondatorilor Total Clean, a vorbit despre cea mai simplă metodă. Carlos a recomandat utilizarea unor ingrediente naturale precum uleiul de mentă și oțetul.
Ambele sunt ieftine și se găsesc foarte ușor. Cum funcționează și cum te scapă de șoareci și de șobolani? Rozătoarele și dăunătorii nu suportă mirosurile puternice, potrivit sursei citate.
Astfel, soluția trebuie folosită pentru a curăța zonele în care aceștia ar putea exista. Totodată, este bine să facem și puțin curățenie în casă după ce folosim această metodă, astfel încât să evităm problema în viitor.
„Pentru a descuraja rozătoarele precum șobolanii și șoarecii, vă recomand să scăpați de potențialele surse de hrană sigilând alimentele în recipiente etanșe și menținând spațiul de locuit curat”, a spus Carlos.
Acesta a mai recomandat și sigilarea oricăror puncte de intrare care ar putea fi folosite de dăunători pentru a ajunge în case. „Dacă folosiți capcane, gândiți-vă să le amplasați strategic și luați în considerare folosirea unor repelenți naturali precum uleiul de mentă sau plasarea de bile de vată înmuiate în oțet în apropierea punctelor lor de intrare”, a completat el.