Life

Cele două sate din România care au devenit destinații turistice de top. Străinii sunt înnebuniți după ele

Două sate din România au ajuns să devină destinații turistice de top. Străinii care le-au vizitat sunt înnebuniți după ele.
17.02.2024 | 18:26
Cele doua sate din Romania care au devenit destinatii turistice de top Strainii sunt innebuniti dupa ele
Două sate din România, ajunse destinații turistice de top. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Două date din România au ajuns să devină destinații turistice de top. Sunt foarte căutate de turiștii români, dar mai ales de străini datorită peisajelor unice pe care le oferă.

Cele două sate din România ajunse destinații turistice de top

Turismul rural din România se bucură de foarte mult succes. Sunt anumite locuri foarte căutate atât de români, cât și de turiștii din alte țări. În ultimii ani, satele au ocupat primele locuri în topul destinațiilor turistice la noi din țară.

ADVERTISEMENT

De exemplu, satul care a obținut primul loc anul trecut a fost Fundata, din județul Brașov. Este o localitate situată la cea mai mare altitudine din România, adică 1350 de metri.

Anul acesta, primul loc a fost ocupat de satul Rimetea, din județul Alba. Este un loc unic la noi în țară, fiind apreciat și de către jurnaliștii străini. Aceștia sunt de părere că este cel mai frumos sat din România.

ADVERTISEMENT

Este un sat căutat mai ales de turiștii care vin din Franța, Ungaria sau Marea Britanie. Peisajul este cel care îi impresionează pe vizitatori, deoarece aici pare că soarele răsare de două ori, întrucât localitatea e la poalele munților.

Zecile de creste ale vârfului Piatra Secuiului sunt situate la est de Rimetea, însă două dintre ele sunt mai înalte decât celelalte. Acesta reprezintă motivul pentru care se produce fenomenul spectaculos.

ADVERTISEMENT

“Într-adevăr, are o panoramă superbă. Este un sat frumos, au multe evenimente și e o zonă căutată foarte mult și de străini, din Marea Britanie, Franța sau Ungaria”, a a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism şi purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), în cadrul emisiunii Totul despre bani, potrivit DCnews.ro.

Satul Jurilovca, din județul Tulcea, se numără în topul preferințelor turiștilor. De aici se poate ajunge în Gura Portiței, o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și limanul Golovița, din Delta Dunării.

ADVERTISEMENT

Ce alte locații sunt apreciate de turiștii români

O localitate foarte căutată de turiști, care este și stațiune montană și balneară și dezvoltare, este Vatra Dornei, din județul Suceava. Turiștii care ajung aici au numeroase posibilități, cum ar fi schiatul sau vizitarea mai multor sate și comune din apropiere.

Parcul Călimani și Vârful Oușoru sunt doar câteva dintre obiectivele turistice care merită vizitate în Vatra Dornei. O altă destinație turistică foarte căutată este Borsec, județul Harghita.

ADVERTISEMENT