News

Cele două surori dispărute în Dunăre, găsite decedate. Trupurile lor, aflate la 400 de metri de locul dispariției

Cele două surori care au dispărut în Dunăre, luni, au fost găsite decedate. Trupurile lor se aflau la 400 de metri de locul dispariției.
24.06.2021 | 14:57
Cele doua surori disparute in Dunare gasite decedate Trupurile lor aflate la 400 de metri de locul disparitiei
ADVERTISEMENT

După trei zile de căutări, echipajele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea au găsit trupurile celor două surori, de 11 și 12 ani, dispărute luni în Dunăre.

Cele două surori dispărute în Dunăre, găsite decedate

Corpul neînsuflețit al fetiței mai în vârstă, cea de 12 ani, a fost găsit primul, în dimineața zilei de joi, 24 iunie.

ADVERTISEMENT

Joi dimineață, printr-un apel la 112, s-a anunțat prezența unui corp pe Dunăre, la aproximativ 50 de metri de mal şi aproximativ 400 de metri în aval de locul dispariţiei.

”În cursul zilei de azi, 24 iunie a.c., o echipă de marinari a identificat trupul neînsufleţit al uneia dintre cele două minore (12 ani), în timp ce plutea la o distanţă de aproximativ 400 de metri (în aval) de la locul în care ar fi intrat în apă şi la aproximativ 50 de metri distanţă de mal”, transmite IPJ Tulcea.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în jurul orei 13.00, militarii au găsit și trupul neînsuflețit al celei de a doua surori, dispărute în apele Dunării, în după-amiaza zilei de luni, 21 iunie. Corpul fetei a fost găsit în aceeași zonă unde, în cursul dimineții, a fost recuperat cadavrul primei fetițe și adus la mal.

La locul dispariției acestora, ISU Tulcea a acționat cu 7 subofiţeri ( 2 scafandri), cu o autospecială de transport scafandri, o ambarcaţiune de căutare salvare (SAR), o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD şi ISU Constanţa cu 2 subofiţeri (scafandri), cu o autospecială de transport scafandri.

ADVERTISEMENT

Luni, în jurul orei orei 16.10, printr-un apel la 112, ISU Tulcea a fost solicitat să intervină pentru căutarea a două fete (surori, de aproximativ 11 şi 12 ani) dispărute, în zona portului din oraşul Isaccea.

Mama fetelor nu a aflat inițial de tragedie

Cele două fete mai au un frate şi trei surori. Mama lor e plecată la muncă în Anglia, iar rudele nu au găsit inițial curaj să-i spună la telefon despre tragedie.

ADVERTISEMENT

”Nu ştie. I-am spus că e la ortoped, că le-a lovit o maşină”, spune mătuşa fetelor, conform ObservatorNews. Între timp, femeia a aflat despre nenorocire.

Fetele au vrut să facă poze pe mal, într-o zonă neamenajată, unde apa e foarte adâncă, mai ales după ploile din ultimele zile. Una a alunecat şi a ajuns în apă. Cealaltă ar fi încercat să o salveze, dar a căzut şi ea.

ADVERTISEMENT
Tags: