Sport

Două variante pentru Dinamo de a-l înlocui pe Iuliu Mureşan! Cine poate fi noul preşedinte al clubului. Primele reacții. Update Exclusiv

Iuliu Mureşan este istorie la Dinamo. Administratorul special a semnat rezilierea contractului şi din informaţiile FANATIK, Bogdan Bălănescu şi Florin Prunea sunt cele două variante care să îl înlocuiască.
17.05.2022 | 16:54
Doua variante pentru Dinamo de al inlocui pe Iuliu Muresan Cine poate fi noul presedinte al clubului Primele reactii Update Exclusiv
Iuliu Mureşan, fostul administrator special de la Dinamo.
ADVERTISEMENT
17-05-2022
15:27

Florin Prunea şi Bogdan Bălănescu, primele reacţii după ce numele lor a apărut pe lista înlocuitorilor lui Iuliu Mureşan

Florin Prunea şi Bogdan Bălănescu au comentat pentru FANATIK posibilitatea să îl înlocuiască pe Iuliu Mureşan, cel care şi-a dat demisia din funcţia de administrator special al clubului, chiar înaintea barajului cu U Cluj.

“Nu m-a contactat nimeni să îl înlocuiesc pe domnul Mureşan şi ca să fiu printre favoriţi pentru postul de preşedinte de la Dinamo. Sunt la Voluntari şi nu pot să discut altceva”, Bogdan Bălănescu

“Preşedinte la Dinamo acum înseamnă altceva. Trebuie să vedem exact ceea ce implică, pentru că este o altă legislaţie. Nu ştiu, deocamdată nu am fost contactat, dar dacă mă vor contacta o să vedem”, Florin Prunea

 

Iuliu Mureşan a plecat de la Dinamo chiar înainte de cele mai importante meciuri ale sezonului: dubla de la baraj cu U Cluj. Administratorul special a mai avut în trecut tentative de a părăsi echipa, însă acum a semnat rezilierea şi a plecat.

Cele două variante ale lui Dinamo de a-l înlocui pe Iuliu Mureşan! Bogdan Bălănescu şi Florin Prunea, pe listă

Din informaţiile FANATIK, Dinamo are două variante de a-l înlocui pe Iuliu Mureşan. Este vorba de Bogdan Bălănescu şi Florin Prunea. Amândoi au fost în trecutul apropiat conducători la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Bogdan Bălănescu este actualmente director general la FC Voluntari. El a lucrat la Dinamo din 1999 până în luna noiembrie a anului 2020. A plecat de la echipă la câteva luni după ce pachetul de acţiuni a fost preluat de Pablo Cortacero.

Bogdan Bălănescu
Bogdan Bălănescu

Bălănescu a pus umărul al sezonul excelent al celor de la Voluntari

Imediat după ce a plecat de la Dinamo, Bogdan Bălănescu a acceptat oferta celor de la FC Voluntari, unde a format o echipă competitivă, care în acest sezon s-a calificat în play-off şi în finala Cupei României.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea a fost preşedintele lui Dinamo din 2019 până în vara anului 2020. Fostul mare portar al “câinilor” şi al echipei naţionale a plecat cu scandal de la club, în momentul în care i-a expirat contractul.

Florin Prunea
Florin Prunea

Prunea, contre cu Bălănescu în timp ce conduceau Dinamo: “Nu poți să le dai jucătorilor 1% din salariu și tu, conducătorul echipei, să iei salariul întreg”

Interesant este că cei doi candidaţi pentru postul de preşedinte de la Dinamo au avut o colaborare cu scântei între 2019 şi 2020. Între Prunea şi Bălănescu au fost mai multe dispute, care au devenit publice, în timp ce ocupau funcţiile de preşedinte, respectiv director general:

ADVERTISEMENT

„Mai am contract cu Dinamo până sâmbătă la miezul nopții, până după meciul contra Chindiei. Voi merge la meci. Eu m-am săturat să dau explicații. Nu e treaba mea.

Să răspundă și alții. Mi-am spus punctul de vedere și am deranjat. Nu vreau să vorbesc acum despre club și de echipă pentru că trec prin momente dificile. Și e nevoie de liniște. 

ADVERTISEMENT

Nu poți să le dai jucătorilor 1% din salariu și tu, conducătorul echipei, să iei salariul întreg. Nu e în regulă. Asta a fost motivul exploziei. Nu știu dacă doar Bogdan Bălănescu, dar mai sunt și alții”, a declarat Florin Prunea în iunie 2020, înainte să îi expire contractul cu Dinamo.

Prunea şi Bălănescu au plecat la doar cinci luni distanţă unul faţă de celălalt!

Cei doi au plecat la doar cinci luni distanţă de la club. Florin Prunea a părăsit echipa în iunie 2020, cu o lună înainte ca Dinamo să fie preluat de Pablo Cortacero. În luna noiembrie, Bogdan Bălănescu a plecat după ce ibericul a venit cu propria conducere.

  • 21 de ani a fost Bogdan Bălănescu la Dinamo (între 1999 şi 2020)
  • 1986 este anul în care Florin Prunea a debutat în echipa lui Dinamo
ADVERTISEMENT