News

FRF a discutat cu șefii din Liga 2 cum s-ar putea termina actualul sezon. Două variante luate în discuție. Meciuri la 9:30 dimineața! EXCLUSIV

27.03.2020 | 16:51
FRF a discutat cu sefii din Liga 2 cum sar putea termina actualul sezon Doua variante luate in discutie Meciuri la 930 dimineata EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Deși se pare că vor fi șanse destul de mici pentru a mai vedea fotbal în România în acest sezon competițional, forurile competente lucrează în continuare la variante pentru terminarea campionatelor.

Totul depinde însă de evoluția acestei crize provocate de coronavirus în țară, de starea de urgență, de ce decid autoritățile. Chiar și așa, zilele trecute, FRF a discutat cu șefii de la Liga 2 despre soluții. FANATIK a aflat cele mai noi două variante propuse de federali cluburile din divizia secundă.

ADVERTISEMENT

FRF a propus cluburilor din Liga 2 două variante pentru terminarea sezonului. În ambele scenarii, totul se reia pe 15 mai!

În ceea ce privește Liga 1, s-au avansat ca date de reluare a competiției 16 mai sau 13 iunie. Aici suntem în momentul de față cu prima divizie, dar ceea ce se întâmplă zilnic în România „împinge” totul mai spre toamnă.

Într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, secretarul general al Ligii Profesioniste, Justin Ștefan, dezvăluie că UEFA ia în calcul tot mai serios ca întrecerile fotbalistice interne să se termine undeva la finalul lunii august.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, ultimele informații venite dinspre FRF în ceea ce privește Liga 2 vorbesc despre două variante care au fost propuse conducătorilor de cluburi. În ambele dintre ele competiția ar putea reîncepe pe 15 mai!

E posibil să avem în Liga 2 meciuri de la ora 9:30 și să se joace din trei în trei zile!

Din informațiile FANATIKprima variantă ar fi ca Liga 2 să se reia din momentul în care s-a întrerupt întrecerea, adică continuând cu runda cu numărul 24. În acest caz, se preconizează să se joace din trei în trei zile, iar unele meciuri, pentru a respecta și doleanțele televiziunilor, să fie programate la 9:30 dimineața!

ADVERTISEMENT

În cea de-a doua variantă, se va porni tot pe 15 mai, dar campionatul va fi rupt în două. Primele 6 clasate vor disputa între ele, tur-retur, cele 10 meciuri care vor decide cine sunt echipele promovate și, eventual, formația care ar merge la baraj. Dacă acest baraj se va mai disputa.

Apoi, restul de 12 formații, de la locul 7 la locul 18, ținând cont de faptul că două echipe (Daco Getica și Sportul Snagov) au renunțat, vor alcătui un alt campionat. Dar, spre deosebire de play-off să-i spunem, cele 12 echipe vor juca doar un singur tur, adică 11 meciuri. Iar aceste program va fi tras, ulterior, la sorți.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu foarte mulți jucători din Liga 2 cărora le expiră contractele în perioada următoare?

Momentan sunt doar planuri ale lui Răzvan Burleanu și a oamenilor săi, care încearcă să țină concentrată atenția în această perioadă dificilă. Mai există și o altă problemă care va trebui să fie rezolvată în perioada următoare.

Foarte mulți dintre jucătorii din Liga 2 vor rămâne fără contracte în timpul ultimelor etape ale campionatului. Bineînțeles, dacă acesta se va relua și se va disputa cu un dead-line undeva în luna iulie. Cluburile nu au nicio soluție în acest moment și solicită federației să găsească din timp o soluție.

Dan Alexa, noul antrenor al Rapidului, nu crede că acest sezon de ligă secundă mai are șanse să se termine!

Dan Alexa este unul dintre tehnicienii din Liga 2 care nu are prea mari speranțe că actualul sezon va putea fi dus la bun sfârșit din cauza crizei produse de coronavirus.

Eu îmi doresc să începem cât mai repede şi să promovăm. Dar nu ştiu când se va putea. Din ce am înţeles, focarul cel mare va fi undeva peste două sau trei săptămâni şi mi-e teamă că n-o să mai jucăm anul ăsta sau cel puţin în următoarele luni”, a declarat recent tehnicianul Rapidului.

Dan Alexa tocmai a semnat cu giuleștenii, înlocuindu-l pe Daniel Pancu, dar nu a apucat să debuteze pe banca vișiniilor din cauza suspendării tuturor competițiilor fotbalistice. Rapid este pe locul 6, la două puncte atât de locul 3, de baraj, cât și de locul 2, promovabil direct și ocupat de CS Mioveni.

  • 50 de puncte are UTA, ocupanta primei poziții din Liga 2, cu 11 mai mult decât următoarea clasată. E greu de crezut că trupa lui Laszlo Balint va mai rata promovarea, chiar dacă se reia campionatul
  • 24 de puncte are CSM Reșița, formația lui Dorinel Munteanu, prima deasupra liniei în acest moment. Dacă ar „îngheța” sezonul acum, ar retrograda Chiajna, Csikszereda și Pandurii Tg. Jiu, plus cele două echipe retrase deja
ADVERTISEMENT