News

Cele mai aglomerate orașe din lume. Pe ce loc se află Bucureştiul și câte ore sunt pierdute anual în trafic

Care sunt cele mai aglomerate orașe din lume, conform unui studiu de specialitate. Pe ce loc se află Capitala și câte ore sunt pierdute anual în trafic?
08.12.2021 | 15:59
Cele mai aglomerate orase din lume Pe ce loc se afla Bucurestiul si cate ore sunt pierdute anual in trafic
Cele mai aglomerate orașe din lume. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

A fost realizat topul celor mai aglomerate orașe din toată lumea.

Acesta a fost făcut de firmă de analiză de transporturi Inrix, iar prima poziție din cadrul acestei liste este ocupată de Londra.

Pariul e pe primul loc în topul celor mai aglomerate orașe

De asemenea, pe această listă se mai află și multe alte orașe foarte cunoscute ale lumii printre ele fiind, în funcție de locul ocupat, Paris, Bruxelles, Moscova și New York.

ADVERTISEMENT

Așa cum bine știm Bucureștiul este unul dintre cele mai aglomerate orașe, lucru dezvăluit și de acest top.

Mai precis, capitala României se află pe cea de-a 11-a poziție în cadrul acestui top. Mai mult decât atât, aceste studii de specialitate arată faptul că un locuitor din București circulă cu 22,5 km/h în medie.

ADVERTISEMENT

Cât pierde un bucureștean în trafic, anual

De asemenea, un bucureștean pierde 98 de ore pe an în trafic. Mai precis, acest lucru poate fi tradus în aproape patru zile pe an care sunt pierdute strict în traficul din București.

Acest studiu mai arată și faptul că traficul începe să redevină ca în zilele dinainte de pandemie, dar în centrele orașelor acesta este în scădere față de 2019.

ADVERTISEMENT

Acest lucru poate fi explicat prin faptul că există o mulțime de oameni care încă lucrează de acasă în contextul pandemiei de coronavirus, astfel că ei nu mai sunt nevoiți să se urce în mașină pentru a ajunge la serviciu.

Care este situația traficului în pandemie

Traficul global din acest an este în creștere față de cel din anul 2020, dar sub nivelul celui din 2019, când încă viața noastră era una normală și nu era afectată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Șoferii sunt foarte nemulțumiți, după cum se poate înțelege: “E aglomerat, nu se face nimic. Măcar un polițist să fie aici să dirijeze dimineață”.

“Cred că e funcționarea defectuoasă a semaforului. Sunt prea multe, tramvaie, autobuze, mașini mici”, a mai spus cineva, conform digi24.ro.

Un alt top efectuat în anul 2020 arăta că Bucureștiul este pe al doilea loc în lume în ceea ce privește orele pierdute în trafic.

Bucureștenii au pierdut anul trecut în medie 134 de ore în aglomerația rutieră.

Pe primul loc se află Bogota (133 de ore), New York (100 de ore), Moscova (100 de ore) și Philadelphia (94 de ore).

ADVERTISEMENT