Life

Cele mai amuzante nume de localități din România. Cum e să trăiești în Spermezeu, Băleşti sau Borăscu

Cele mai amuzante nume de localități din România. De unele poate nici măcar nu știai și cu siguranță te vor surprinde. Unele au conotații hazlii.
28.09.2023 | 12:42
Cele mai amuzante nume de localitati din Romania Cum e sa traiesti in Spermezeu Balesti sau Borascu
Cele mai amuzante nume de localități din România. Sursă foto: Adevărul
ADVERTISEMENT

Cele mai amuzante nume de localități din România te vor surprinde cu siguranță. Unele dintre ele au conotații hazlii și nu numai. Iar dacă ar fi să explici unor străini ce înseamnă, îți va fi destul de greu.

Cele mai amuzante nume de localități din România

Chiar și așa, locuitorii din zonă s-au obișnuit cu ele. Nici nu își doresc măcar ca acestea să fie schimbate. Unii chiar se laudă cu zonele în care stau, tocmai din acest motiv.

ADVERTISEMENT

Care sunt deci cele mai amuzante nume de localități din România? Dacă ajungi în județul Vaslui o să întâlnești localitățile Băleşti, Buda, Broscoşeşti şi Urlaţi. Localnicii nu sunt însă deranjați, deși știu de glumele care se fac în acest context.

Și în Bucovina găsim de asemenea astfel de denumiri interesante. Fundu Moldovei, Cumpărătura, Ştirbăţ, Ciocăneşti sau Frumoasa, sunt doar o parte dintre ele. De altfel unele locuri sunt chiar adorate de turiști.

ADVERTISEMENT

Primul loc în clasamentul celor mai amuzante nume de localități din România însă este ocupat de localitatea Spermezeu din județul Bistrița-Năsăud. În ciuda numelui însă, localitatea se află la poalele Munților Țibleș.

Cum e să trăiești în Spermezeu, Băleşti sau Borăscu

Aici găsim o poluație de peste 1400 de locuitori. Peisajul din zonă este unul destul de interesant, iar un obiectiv turistic este biserica greco-catolică. Aceasta a fost construită în 1712 și este monument istoric.

ADVERTISEMENT

Dealu Bucii de lângă Călimănești este de asemenea de interes, iar lucrurile nu se încheie doar aici. Dacă ajungi în partea de sud-est a județului Vâlcea mai găsești și alte astfel de nume amuzante.

Comuna Măciuca spre exemplu este  formată din satele Bocșa, Botorani, Ciocănari, Măciuceni, Măldărești, Oveselu (reședința), Popești, Ștefănești și Zăvoieni. Cum au apărut totuși aceste nume? De la ciomagul folosit odinioară la război sau la vânătoare.

ADVERTISEMENT

Iar nu puțini sunt turiștii care au ajuns în această zonă și au fost întâmpinați cu urarea: ”Bine aţi venit în Măciuca noastră!”. Tot în județul Vâlcea mai avem și comuna Mădulari, aflată la periferie.

Cele mai amuzante nume de localități din România

O altă surpriză este Lacul Căcăcioasa. De unde vine numele său? Conform localnicilor, în acest lac erau deversate toate dejecțiile localității. Acest lucru nu se mai întâmplă însă și acum, arată Gândul.

Și localitatea Cuca există, în județul Argeș. E situată la aproape 8 kilometri de drumul care leagă orașul Pitești de Râmnicu-Vâlcea. Iar dacă ar fi să continuăm topul celor mai amuzante nume de localități din România, avem de unde alege.

Localitatea Borăscu din județul Gorj este și ea una de interes. De asemenea, comuna Curva tot din Gorj, Căpruța din Arad, sau Cioara de Sus din Alba sunt alte denumiri interesante.

Lista continuă cu Labasint (Arad), Mierleştii de Sus (Olt), Muereasca (Vâlcea)Trebuci (Ilfov), Urlaţi (Vaslui), Vărsătura (Brăila), Vârteşcoiu (Vrancea), Sculeni (Iaşi) și Șpring (Alba).

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Aerul condiționat poate face ravagii. Sănătatea, grav afectată
Aerul condiționat poate face ravagii. Sănătatea, grav afectată
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită