News

Cele mai avansate vaccinuri anti-Covid-19, aproape de comercializare. Cât vor costa

07.09.2020 | 22:03
Cele mai avansate vaccinuri antiCovid19 aproape de comercializare Cat vor costa
ADVERTISEMENT

Cele mai avansate vaccinuri chinezești anti-Covid-19 au fost expuse la un târg din Beijing.

Acestea nu sunt deocamdată comercializate, dar sunt în faza trei de testare pe oameni, ceea ce le face să fie cele mai avansate proiecte din lume pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Cele două vaccine sunt produse de Sinovac Biotech şi Sinopharm.

Cele mai avansate vaccinuri anti-Covid-19 sunt în faza trei de testare pe oameni

Conform Agerpres și AFP, vizitatorii s-au adunat luni la Beijing în jurul standurilor unde au fost expuse vaccinurile, ale căror producători speră să poată să le comercializeze până la finalul anului 2020.

ADVERTISEMENT

Un oficial Sinovac a declarat că această companie a terminat deja construcţia unei fabrici” capabile să producă 300 de milioane de doze pe an.

Mai multe țări occidentale, printre care și Statele Unite, reproșează Chinei faptul că a reacționat prea târziu după apariția noului coronavirus în orașul chinez Wuhan în decembrie 2019.

ADVERTISEMENT

Dezvoltarea în China a unuia sau mai multor vaccinuri împotriva COVID-19 ar permite Beijingului să contracareze această imagine proastă, în condiţiile în care epidemia a lovit puternic economia mondială de la începutul anului.

Preşedintele Xi Jinping a cerut ca un potenţial vaccin dezvoltat în China să devină un bun public global”.

ADVERTISEMENT

Cele două doze de vaccin vor costa cel mult 124 de euro

Dozele prezentate la Beijing se numără printre cele aproape 10 vaccinuri din întreaga lume care au intrat în faza trei a studiilor clinice pe oameni, iar acesta este ultimul pas înainte de o posibilă comercializare.

Compania Sinopharm speră ca vaccinul său să protejeze împotriva virusului între unu și trei ani.

ADVERTISEMENT

Cele două doze necesare imunizării ar urma să coste mai puţin de 1.000 de yuani (124 de euro), potrivit preşedintelui companiei.

Agenția de știri oficială Xinhua a transmis că un alt vaccin chinez, dezvoltat în colaborare cu oameni de știință din cadrul armatei, va permite imunizarea împotriva eventualelor mutații ale noului coronavirus.

Deocamdată, însă, nici un producător de vaccinuri din lume nu a terminat testele, deși cel puțin 5,7 miliarde de doze au fost deja pre-comandate de la diferiți producători.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că imunizarea la scară largă împotriva COVID-19 poate să nu aibă loc până la mijlocul anului 2021.

ADVERTISEMENT