Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimentele ce pot face minuni pentru creier. Costa doar câțiva lei și se găsesc în toate magazinele, dar puțini sunt cei care au idee cât de multe beneficii au.
Medicul Vlad Ciurea a vorbit de multe ori despre ce este și nu este bine pentru creier. De asemenea, există mai multe alimente care pot face minuni pentru organismul uman și pe care, de multe ori, le ignorăm.
Gospodinele le adaugă în mâncare pentru gust, dar nu știu că ele au proprietăți uluitoare. Ba mai mult decât atât, cei norocoși le au chiar în propria grădină și le pot consuma cât mai proaspete.
„Benefice sunt vegetalele, cum am spus în grădina noastră românească sunt toate vegetalele, fructele, semințele. Plus că pentru creier este dovedit usturoiul, pătrunjelul, busuiocul. Îmi dă arsuri la stomac, ba da.
Consum foarte puțin usturoi, dar știu că face bine. Toate vasele se limpezesc sub usturoi, atunci mai mult sânge și usturoi intră în creier”, a declarat Vlad Ciurea, citat de spectacola.ro.
Aceste alimente benefice pentru creier se găsesc în orice magazin și au prețuri foarte mici. De pildă la Auchan- un celebru supermarket de la noi, o legătură de pătrunjel costă 1,50 de lei. De asemenea, usturoiul alb costă 5,99 de lei.
Pe de altă parte, medicul Vlad Ciurea a numit și alimentele pe care este bine să le evităm pentru a ne proteja creierul. Sunt delicioase, dar pot extrem de dăunătoare pentru organism, explică specialistul.
„Nonbenefice sunt toate aceste proteine, prăjeli, care numai de sărbători sunt bune, sunt o greutate pentru creier. Mai sunt și cele trei prafuri albe toxice: unul îl știm cu toții, al doilea e zahărul rafina.
Și al treilea este sarea în exces pentru creier, eu mă refer la creier, nu mă refer la burtă sau la ficat”, a dezvăluit medicul Vlad Ciurea în cadrul aceluiași dialog despre alimentele gustoase, dar nesănătoase.