News

Cele mai bizare întâmplări din timpul campaniilor în SUA! “Este un idiot hidos”

03.11.2020 | 16:00
Cele mai bizare intamplari din timpul campaniilor in SUA Este un idiot hidos
ADVERTISEMENT

Cele mai bizare întâmplări din timpul campaniilor în SUA au pornit încă din anii 1800. Atunci au existat câteva contre serioase între adversarii politici, contre care au făcut istorie. Astfel, cine crede că Donald Trump reprezintă sarea și piperul confruntărilor se înșeală amarnic. De-a lungul timpului, cei care s-au luptat pentru poziția de președinte în SUA au oferit adevărate show-uri.

Luăm de exemplu alegerile din 1800. S-au duelat atunci Thomas Jefferson și John Adams. Duelat e puțin spus având în vedere ocările care au zburat cu nemiluita. „Ești un idiot disprețuitor”, „Un ticălos bastard al unui colportor scoțian”, „caracter hermafroditic hidos care nu are nici forța și fermitatea unui bărbat, nici blândețea și sensibilitatea unei femei”, au fost doar câteva dintre vorbele spuse.

ADVERTISEMENT

Interesant este că omenirea a evoluat, Statele Unite au devenit o adevărată forță, dar în 1884 nu conta foarte mult campania electorală. Concret, comparațiile dintre candidații la președinție au inclus o analiză a craniilor lor. Și lumea a citit cu nesaț articolul.

Cele mai bizare lucruri din timpul campaniilor în SUA!

Pliante, autocolante, afișe, toate sunt modalități standard de promovare a candidatului preferat. Dar istoria ne-a oferit câteva exemple absolut uluitoare. De exemplu, în mandatul lui Obama au fost o cerință specială hainele pentru câini. Mult mai devreme, în 1920, cine avea glugă trebuia să poarte și un însemn politic pe ea. Așa era moda.

ADVERTISEMENT

Nixon a făcut chiar și trabucuri cu cauciuc ca parte a campaniei sale. În timpul alegerilor din 1860, o revistă avea să publice portrete gravate ale candidaților cu diagrame astrologice. Evident erau incluse și comentarii legate de potențialul lor succes. Am spune că nu s-a ajuns prea departe din acest punct de vedere. Mai ales că la distanță considerabilă lumea încă mai citește asemenea materiale.

Sursa foto – facebook

Credeați că le știți pe toate? Vă înșelați. Eugene V. Debs a fost de cinci ori candidat al Partidului Socialist la președinție la începutul anilor 1900. În timpul primului război mondial, Debs s-a arătat public împotriva acestuia și a proiectului militar.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

A fost închis în 1918 pentru agitația sa continuă împotriva guvernului. Doi ani mai târziu, Debs a făcut cea de-a 5-a și ultima cursă, de data aceasta dintr-o închisoare federală. A pierdut, dar, atenție, a primit peste 900 de mii de voturi. Vorbim despre condamnatul numărul 9653.

În SUA, televizorul nu a mințit poporul

În timpul campaniei prezindențiale din 1960, democratul John F. Kennedy și republicanul Richard M. Nixon au fost de acord cu patru dezbateri televizate. La ultima, în timp ce Kennedy părea bronzat și relaxat, Nixon arăta palid și transpirat. Curios este că pentru mulți cei care ascultau la radio dezbaterea, Nixon a ieșit pe plus. Cei care au urmărit la televizor au înțeles imediat că John Kennedy și-a învins adversarul.

ADVERTISEMENT

Președintele Franklin D. Roosevelt a folosit un microfon radio pentru a-și face auzite faimoasele discursuri din anii 1930 și 1940. La alegerile din 1940, Roosevelt, candidat al democraților a rupt tradiția și a forțat un al treilea mandat. Contestat din toate părțile, Roosevelt a ocolit ziarele și s-a adresat oamenilor la radio. I-a ieșit și a devenit primul președinte al SUA ales pentru a treia oară.

 

ADVERTISEMENT
Tags: