Life

Cele mai bune 5 bancuri de pe vremea lui Ceauşescu. Cum se făcea supa de pui în comunism

Iată care sunt 5 dintre cele mai bune bancuri de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Românii făceau haz de necaz în acele vremuri și au apărut numeroase bancuri inedite.
08.01.2022 | 15:22
Cele mai bune 5 bancuri de pe vremea lui Ceausescu Cum se facea supa de pui in comunism
Cele mai bune 5 bancuri de pe vremea lui Ceauşescu. Sursa foto: shtiu.ro
ADVERTISEMENT

Românii sunt pasionați de bancuri, așa că au fost selectate 5 dintre cele mai bune de pe vremea lui Ceaușescu. Deși mulți au trăit vremuri dificile, oamenii au făcut haz de necaz prin intermediul acestor glume.

Unul dintre bancuri se referă la modul în care se prepara supa de pui în comunism. Carnea era o raritate la acea vreme, așa cum sugerează și bancul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au apărut și bancuri legate de felul în care se făcea educația sexuală la vremea respectivă.

Cele mai bune 5 bancuri de pe vremea lui Ceaușescu

Există numeroase bancuri care au apărut după 1989, iar multe dintre acestea fac referire la modul în care trăiau românii în acele vremuri. Din moment ce carnea era considerată un lux, nici supa de pui nu era ceva care se putea prepara prea des.

ADVERTISEMENT

„Supa de pui în comunism. Pui apă, pui sare, pui morcovi, pui roşii, pui nu mai pui că deja ai pus de patru ori.”, este unul dintre bancuri, potrivit adevărul.ro.

De asemenea, un alt banc trimite la cozile imense de oameni care așteptau să-și ia mâncarea pe vremea lui Ceaușescu. 

ADVERTISEMENT

„La ora 5 dimineaţă, în faţa alimentarei, sunt peste 300 de persoane. Un tip scund şi rotofei încearcă să se bage în faţă. Mulţimea îl respinge, dar tipul mai încearcă încă-odată… şi încă-odată.

La un moment dat, îşi ia avânt şi spune: Dacă nici acum nu reuşesc să intru, eu nu mai deschid magazinul!”

ADVERTISEMENT

Au apărut și bancuri legate de felul în care se făcea educație sexuală în comunism. De fapt, aceasta nu exista, punându-se accent pe dragostea pentru partid.

„Ora de educație sexuală în timpul comunismului. Pe vremea lui Nicolae Ceauşescu era aşteptată cu multă nerăbdare prima oră de educaţie sexuală pentru elevii din clasele a XII-a. Intră noul profesor în clasă, se face linişte şi începe ora.

— Tovarăşi, uite cum stă treaba, dragostea între o femeie şi altă femeie este imorală. Între doi bărbaţi e caz penal. Între un bărbat şi o femeie mai merge, dar cea mai importantă şi mai importantă este dragostea de partid şi despre asta vom discuta tot anul.”

Alte bancuri de pe vremea comunismului

Au mai apărut și bancuri legate de felul în care procedau turnătorii la Securitate în perioada comunistă.

„Colegi la închisoare, în comunism. 

— Matale de ce eşti aici?

— De lene.

— Cum aşa?

— Am avut o discuţie într-o seară cu un coleg şi m-am gândit că ajunge să merg a doua zi să informez Securitatea, dar el s-a dus chiar în seara aia…”

„În Statele Unite, capitaliştii, ca să nu se plictisească, se distrau făcând concursuri speciale de viteză: 10 mașini luau startul, una din ele avea frâna defectă, dar nimeni nu ştia care. 

În Anglia, zece oameni jucau ruleta rusească; toți duceau revolverele la tâmplă şi trăgeau, numai un singur pistol avea glonţ pe țeava, dar nimeni nu ştia care.

În Romania comunistă, zece inşi spuneau bancuri politice, unul din ei era turnător, dar nimeni nu ştia care…”

ADVERTISEMENT