News

Cele mai bune 6 plaje din România în 2022. Ministerul Turismului le-a dat Steagul Albastru

Cele mai bune 6 plaje din România în 2022, conform verificărilor Ministerul Turismului și evaluării internaționale, se află în stațiunile Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp.
19.05.2022 | 11:26
Cele mai bune 6 plaje din Romania in 2022 Ministerul Turismului lea dat Steagul Albastru
O plajă din Mamaia a primit Steagul Albastru. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Cele șase plaje au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022. Una dintre plaje în Mamaia. Două sunt în Năvodari, două în Eforie şi una în Olimp.

Cele mai bune plaje din România

Şase plaje româneşti au primit distincţia Steagul Albastru în 2022 din partea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu o plajă în plus faţă de anul precedent”, au tramsmis joi reprezentanții Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

ADVERTISEMENT

Conform comunicatului de presă, la etichetarea plajelor s-a ajuns pornind de la prevederile Hotărârii Guvernului nr.335/2002, care se referă la măsurile de implementare în România a Programului „Steagul Albastru – Blue Flag”.

În urma verificării îndeplinirii criteriilor de acordare a Steagurilor Albastre, documentaţia trimisă, care include şi declaraţia juriului naţional de evaluare a îndeplinirii criteriilor programului, precum şi cele şase aplicaţii, a fost evaluată de către juriul internaţional, iar toţi cei şase aplicanţi au primit eticheta Steag Albastru pentru sezonul turistic 2022”, au precizat reprezentanții ministerul citat.

ADVERTISEMENT

Așadar, plajele care au primit etichetarea Steag Albastru sunt Vega Vintage (Mamaia), Marina Regia (Năvodari), Phoenicia (Năvodari), Citadel (Eforie), Azur (Eforie) şi Phoenicia Blue View, din Olimp.

Cum este acordat Steagul Albastru

Steagurile Albastre sunt acordate plajelor pe baza unei liste de criterii stricte. Printre ele se numără calitatea apei sau dotarea cu echipamente de prim-ajutor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, printre criteriile de acordare a Steagului Albastru se află și accesul pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi practicilor ecologice. Steagul Albastru este printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume acordate plajelor.

Programul „Steagul Albastru – Blue Flag” a fost iniţiat în anul 1987 de Fundaţia de Educaţie pentru Mediu. Astfel au fost premiate plajele şi porturile de agrement pentru calitatea serviciilor. Totodată, autorităţile publice au fost motivate pentru a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile se afla că Grecia se menţine pe locul doi al ţărilor cu cu cele mai multe plaje cu Steag Albastru anul acesta. Autoritățile elene au transmis că au 581 de paje cu Steag Albastru, cu 14 mai multe decât în 2021. Spania rămâne pe primul loc în topul celor mai multe plaje cu Steag Albastru, cu 621 de steaguri.

 

ADVERTISEMENT
Tags: