Care sunt cele mai bune alimente pentru micul dejun dacă vrei să slăbești? Cu siguranță dacă ai mai urmat până acum o dietă ai observat că nu orice tip de produse sunt permise de dimineață.
Dacă vrei să slăbești, află că acest proces nu e unul chiar așa de ușor. Poate deveni însă, dacă știi ce alimente să consumi, dar și când. Suplimentele alimentare ori medicamentele nu sunt tocmai o alegere atât de bună.
În general, când vine vorba de prima masă a zilei, nutriționiștii au niște recomandări clare. Aceasta trebuie să fie cât se poate de complexă, deci trebuie să includem grăsimi sănătoase, dar și proteine de calitate.
Care sunt, deci, cele mai bune alimente pentru micul dejun dacă vrei să slăbești? În primul rând ouăle. Poate nu știai, dar ele oferă energie, sunt sățioase și conțin proteine de calitate. Astfel, după ce le adaugi în prima ta masă vei vedea rezultatele.
„Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Recomand ca produs esențial ouăle – la grătar, sub formă de omletă sau fierte – deoarece sunt o sursă de proteine de calitate”, spun specialiștii.
Ce alte alimente pentru micul dejun sunt eficiente dacă vrei să slăbești? Avocado și uleiul de măsline. Și din fericire poți combina ușor avocado cu ouăle. Acesta este bogat în antioxidanți, dar și în vitaminele C, B și E.
Pe lângă asta, uleiul de măsline extra virgin este și el o bombă de vitamine și de minerale. Iar asta cu confirmat-o chiar studiile realizate de-a lungul timpului. Lista continuă cu roșiile proaspete, bogate în fibre.
Și roșiile conțin antioxidanți care susțin eliminarea toxinelor din organism. Totodată, ele echilibrează nivelul de colesterol și stimulează arderea grăsimilor, fiind de altfel una dintre cele mai recomandate legume în diete.
Nutriționiștii ne mai recomandă și un fruct în farfurie, însă niciodată sub formă de suc, ci proaspăt, cu tot cu coajă. Iar pentru iubitorii de pâine, e permisă în diete pâinea integrală, care de asemenea este bogată în fibre.
Ce alte alimente e bine să mănânci la micul dejun dacă vrei să slăbești? Probioticele, mai exact iaurtul sau kefirul. Sunt bogate la rândul lor în proteine și totodată echilibrează microbiota intestinală. Și ovăzul poate fi consumat de asemenea fără griji.