Life

Cele mai ciudate nume de botez ale anului trecut. Ricardo-Ambrosio și Serafima-Filofteia, în topul românilor pe 2022

Iată care sunt cele mai ciudate nume de botez din România în 2022. Printre ele se numără Ricardo-Ambrosio și Serafima-Filofteia.
02.02.2023 | 20:16
Cele mai ciudate nume de botez ale anului trecut RicardoAmbrosio si SerafimaFilofteia in topul romanilor pe 2022
Cele mai ciudate nume de botez ale românilor în 2022. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai ciudate nume de botez ale românilor din 2022. Multe persoane au ales să le pună copiilor prenume mai rar întâlnite, cum ar fi Ricardo-Ambrosio sau Serafima-Filofteia.

Cele mai ciudate nume de botez ale românilor în 2022

Mulți români sunt foarte inventivi atunci când vine vorba despre prenumele ales pentru un copil. Unele persoane au idei la care nimeni nu s-ar gândi.

ADVERTISEMENT

În timp ce unii s-au inspirat din numele străine, din filme, seriale, telenovele, sporturi sau din evenimente actuale, alții au optat pentru unele clasice. Printre toate acestea există și nume mai puțin obișnuite.

De exemplu, unii români au ales anul trecut să-și numească copiii Pablo Escobar, Phoenix, Zuhleya.

ADVERTISEMENT

Însă există și nume neobișnuite pe care părinții au ales să le pună copiilor, atât în cazul fetelor, cât și al băieților. Ricardo – Ambrosio se numără printre cele mai ciudate nume de băieți de anul trecut, la fel ca Emillio – Escobar sau Rayn – Luis – Pepe.

Alte nume neobișnuite de băieți, potrivit datelor oficiale, au fost Asrim, Roy – Yaniv – Oasis, Aryan, Ayan, Jeremiah-Adonias, Kain, Elias, Miran – Mario, Avian, Phoenix, Isarin, Enoh, Alonsso – Iovanovich, Anasel – Boyka, Ioas, Armin și Romario.

ADVERTISEMENT

În această listă intră și numele Vittorian, Alessio-Milann, Elio, Lias, Hagai, Ralf – Herald, Asaf, Alp, Evald, Axl-Ioan, Jaehaerysși Cadmiel.

La fel ca în cazul băieților, și pentru fete unii părinți au ales nume mai puțin uzuale. Printre acestea se numără Fabriția, Ralisia, Zaira, Selah, Zehara, Eftarya, Samanta, Adelisa, Sheba, Tessa, Eunice, Nerrea, Aylin, Hadasa sau Ayana.

ADVERTISEMENT

Alte nume neobișnuite au fost Serafima – Filofteia, Debora-Naomy, Aiana-Carolina, Evelin-Azaleea, Lizett, Maia-Elieta, Yara, Jessica – Reyna, Miriam – Damaris, Tiana, Irisha, Sephora și Mayra.

Deși românii preferă să aleagă numele mai rar întâlnite pentru copiii lor, mulți le-au preferat pe cele tradiționale, cum ar fi Andrei, Alexandru, Matei sau Ștefan pentru băieți și Elena, Sofia, Maria sau Anastasia pentru fete, notează shtiu.ro.

Câți copii s-au născut în România anul trecut

De mai mulți ani, natalitatea a scăzut considerabil în România. Autoritățile au încercat să-i stimuleze pe români astfel încât să încurajeze nașterile. Nici acest lucru nu a funcționat deoarece multe persoane nu-și doresc să aducă pe lume un copil.

Unul dintre principalele motive ar fi nivelul scăzut de trai de la noi din țară. Multe familii trăiesc în sărăcie, iar nașterea unui alt copil nu ar face decât să îngreuneze lucrurile.

În noiembrie 2022 au fost semnalate 13.205 nașteri în România, cu aproape 2.000 mai puține decât în octombrie 2022. În primele 11 luni, numărul nou-născuților a fost la minimul din ultimii 130 de ani.

În 1888 se nășteau peste 400.000 de copii, iar media anuală a coborât în 1918, după Primul Război Mondial, apoi după Revoluția din 1989, după cum arată Institutul Național de Statistică.

ADVERTISEMENT
Tags: